УЕФА скрила проблемите на ПСЖ през 2017 година


Н. Гавазов

УЕФА скрила проблемите на ПСЖ през 2017 година

Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) е скрил проблемите, които ПСЖ  е имал през 2017 г. с правилата за финансовия феърплей, съобщава  New York Times.

Източникът разполага с  документ за разследването, което УЕФА е провела  по отношение на трансферите на Неймар и Килиан Мбапе. Въз основа на наличните данни се констатира, че основната футболна организация в Европа не само си е затворила очите, а на практика е съдействала за това ПСЖ да не понесе наказание за огромните разходи в рамките на един трансферен прозорец.

Твърди се, че резултатът от разследването е повлиян от тесните връзки на катарските собственици на ПСЖ и УЕФА, въпреки напускането на Мишел Платини, за когото се знаеше, че е главен лобист на парижани.

Част от старото ръководство на УЕФА все още заема различни длъжности в организацията, а президентът на парижкия клуб Насер Ал-Хелаифи е в изпълнителния комитет на Съюза на европейските футболни асоциации. Отделно от това, компанията beIN Media Group, собственост на катарските шейхове, плати няколко милиарда долара за правото да излъчва мачове от турнири под егидата на УЕФА.

  Сподели
591