Божиков пропусна дузпа, Слован отпадна след драма в Черна Гора


А. Франгов

Божиков пропусна дузпа, Слован отпадна след драма в Черна Гора

Васил Божиков и неговия Слован (Братислава) изненадващо отпаднаха от черногорския Сутиеска (Никшич) след продължения и дузпи. Преди седмица двата тима направиха 1:1 в Братислава след гол в самия край на мача за черногорците и пред Слован бе трудната задача да смогнат да заличат пасива от гол на чужд терен. Българинът бе титуляр и в двата мача и е един от лидерите на словашкия шампион.

След 0:0 през първата част, Андраж Спорар наказа грешка в защитата на Сутиеска в 49-а минута. Съдбата от Братислава преди седмица обаче се повтори - Александър Щофранач вкара в 93-а минута и прати мача в продължения. След здрава битка на терена в Никшич двата тима не успяха да си отбележат повече голове. На рулетката на дузпите по-съобразителен се оказа скромния тим на Сутиеска. Дражич пропусна първата дузпа за Слован, а Божиков втората. Черногорците също направиха два пропуска от бялата точка, но решаващ се оказа третия пропуск за Слован дело на голмайстора Спорар.

Така Сутиеска за пръв път в историята си преодолява кръг в ЕКТ и ще срещне кипърския АПОЕЛ (Никозия) в следващата фаза на ШЛ, докато Слован ще се изправи срещу косовския Фероникели в Лига Европа

  Сподели
621