Георги Пашов и Арарат с престижна първа победа в ШЛ


А. Франгов

Георги Пашов и Арарат с престижна първа победа в ШЛ

Арарат-Армения победи като домакин шампиона на Швеция АИК (Солна) с 2:1 в първия мач помежду им от първия предварителен кръг на Шампионската Лига. Пълни 90 минути за домакините изигра българинът Георги Пашов.

Бившият младежки национал на България се отличи с добри изяви по дясното крило на защитата на арменския първенец. Пашов премина в Арарат през миналото лято от Етър и се превърна в основен футболист на тима. Отборът е основан едва преди две години, а през изминалия сезон вдигна шампионската титла в страната.

Мачът с АИК бе първата среща в Европа в кратката история на Арарат-Армения. Петрос Аветисян откри резултата за домакините от Ереван още в 30-та минута от дузпа. Гостите от Швеция получиха червен картон десет минути по-късно, но въпреки това съумяха да изравнят в 39-та минута чрез нигериеца Чинеду Обаси. Малко преди почивката Аветисян отново наказа АИК, а резултата от 2:1 се запази и през втората част.

Реваншът на Френдс Арена в Швеция е на 17 юли, а Пашов и компания ще се опитат да задържат крехката си преднина пред именития си съперник. Победителите от сблъсъка ще играят срещу някой измежду Марибор (Словения) и Валур (Исландия). Загубилият тим продължава в Лига Европа срещу Линкълн Ред Импс (Гибралтар).

  Сподели
656