CAS ще отклони апелацията на Манчестър Сити


Н. Гавазов

CAS ще отклони апелацията на Манчестър Сити

Спортният арбитражен съд  (CAS) вероятно ще отхвърли жалбата на Манчестър Сити, който се опитва  да попречи на УЕФА да повдигне обвинителен акт срещу клуба.

Напомняме, че по-рано през седмицата  CAS официално потвърди, че шампионите на Висшата лига са депозирали  жалба, с която поискаха да се признае неправомерно предаването на делото от независим орган на УЕФА към Съдебната палата на УЕФА.

Така Сити  не изчака какво решение ще вземе УЕФА по отношение на предполагаеми нарушения на правилата за финансовия феърплей, а се опитва да оспори факта, че делото не е приключило на етап на разследване. Очевидно е, че Сити се опитва да забави целият процес до старта на новия сезон в Шампионска лига и по такъв начин да отложи очакваното наказание от изключване от евротурнирите за един сезон.

Според източник от УЕФА, почти сигурно е, че "гражданите" ще получат отказ на този апел. Вътрешните правила на УЕФА не позволяват подобни апели и CAS ще се съобрази с правилата на по-голямата Организация, която е администратор на евротурнирите.

  Сподели
451