Шестата е факт! Ливърпул е новият шампион на Европа


В. Мухарски

Шестата е факт! Ливърпул е новият шампион на Европа

Ливърпул е новият носител на Шампионската лига! Мърсисайдци се наложиха с 2:0 на финала срещу Тотнъм, който се игра в Мадрид.

"Червените" стигнаха до ранен гол. Бяха минали само няколко секунди от началото на двубоя, когато Садио Мане пробва центриране в наказателното поле на Тотнъм, а реферът Дамир Скомина посочи бялата точка, след като прецени, че Муса Сисоко умишлено е спрял топката с ръка. Салах превърна дузпата в гол с отлично изпълнение - 1:0.

В следващите минути двата тима играха повече предпазливо и до края на първата част се стигна до една по-интересна ситуации, която бе пред вратата на "шпорите", но Робертсън нямаше шанс да се разпише, след като Юго Лорис успя да избие в корнер.

След почивката стана малко по-интересно. Лондончани пропуснаха две отлични възможности, а малко по-късно резервата Джеймс Милнър бе близо до гол за Ливърпул, но неговия удар мина встрани от вратата.

В края на мача Сон на два пъти и резервата Лукас нямаха късмет да се разпишат от добри позиции. Три минути преди края на редовното време Ливърпул стигна до втория си гол. Това стана след едно центриране от корнер, а защитата на Тотнъм не изчисти добре топката, а тя попадна в Ориги, който я прати във вратата на Лорис - 2:0. След последния съдийски сигнал започнаха празненствата за "червените", които спечелиха 6-ата.

  Сподели
769