Моуриньо: За Клоп ще е тежко, ако загуби финала


Н. Гавазов

Моуриньо: За Клоп ще е тежко, ако загуби финала

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на мнение, че поражение  във  финала на Шампионска лига от Тотнъм ще бъде голям удар за наставника на Ливърпул  Юрген Клоп.

Клоп се приближава до мача в Мадрид на 1 юни  със загубени  шест от седемте финала по време на треньорската си кариера. Юрген все още не е спечелил нито един трофей с Ливърпул и все още рискува да завърши този изключителен сезон за отбора си с празни ръце.

Моуриньо смята, че за неговия немски колега би било  много трудно да приеме още едно  поражение във финала, но Жозе  е убеден, че "шпорите" няма да искат да пропуснат такава чудесна възможност да получат трофея.

"Ако Юрген спечели, това ще бъде невероятно постижение за него. Ако Юрген не спечели ... Да загубиш три финала в Шампионска  лига ... Уау, това ще бъде много, много трудно за него.

Въпреки това, той е много положителен човек и аз съм сигурен, че той мисли само за победа. Като треньор разбирам какво е финал  на Шампионска лига за треньор, винаги имате негативна  страна, защото един отбор и един треньор със сигурност ще загубят.

Тотнъм не печели трофеи и би било чудесно за тях да спечелят своя първи, което би отворило пътя за трофеи на местната арена, защото трофеят в  Шампионска лига е най-важният от всички. Финалите не трябва да се играят, а да се печелят", заяви Моуриньо.

  Сподели
412