Шалке 04 - Бенфика: Ще се спази ли традицията?


Н. Гавазов

Шалке 04 - Бенфика: Ще се спази ли традицията?

Шалке 04 - Бенфика
Стадион: "Велтинс Арена", Гелзеркирхен
Дата: 29.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

В сряда вечер на „Велтинс - Арена" в Гелзенкирхен, третия в група В на Шампионската лига Шалке 04 приема водача в класирането португалския Бенфика и ще търси своята първа победа в турнира пред собствена публика. В първия кръг при гостуването на Олимпик Лион, отбора воден от Феликс Магат загуби с 0:1 след гол на Бастос в 21 минута. Опитите на Хунтелаар, Раул и Фарфан да променят резултата не се увенчаха с успех, а и домакините след гола наситиха опорната си зона и атаките на „миньорите" се разбиваха безуспешно една след друга.

Във вътрешния шампионат Шалке 04 започна отчайващо и от кандидат за титлата се превърна в пълен аутсайдер. След в първите четири мача отбора записа 4 загуби, но отбора бележи определен прогрес, защото в последните два кръга постигна победа срещу Фрайбург и равенство срещу Борусия Мьонхенгладбах.


Бенфика стартира участието си в Шампионската лига с очаквана победа над израелския Апоел, след голове на Луизао и Кардосо. През по-голямата част от мача домакините контролираха играта и не позволиха да се стигне до изненади. В сряда вечер Бенфика ще играе своя 18 мач на немска земя, която обаче се оказва много негостоприемна за португалския отбор - 6 равенства и 11 загуби са инкасирали „орлите", като последната среща с германски тим бе миналата година в Берлин срещу Херта в турнира Лига Европа, която завърши 1:1.

Във вътрешната си кампания Бенфика се представя противоречиво и започна с две загуби. След шест изиграни мача тима има три победи и три поражения и в момента заема 5 място в таблицата за класиране. В последния кръг, който се игра през уикенда, „орлите" победиха като гост Маритимо, като победния гол отбеляза Коентрао в 58 минута.


За разлика от първия мач в Шампионската лига, сега Магат се върна към добрата стара схема 4-4-2, с Раул и Хунтелаар в атака. Очевидно е, че специалиста взема мерки за да осигури стабилност в средата на терена и не допусне бързи пробиви в дълбочина от страна на своя противник.

Бенфика ще използва схема 4-3-1-2 със Савиола и Кордосо в атака, но не са много ясни функциите на човека зад тях - Пабло Сезар. Дали 31 годишния полузащитник ще се включва в атаките на предни позиции и ще очаква подкрепата на останалите или сам ще подкрепя своите нападатели - това ще разберем в хода на мача.

Очакванията са за много интересен и оспорван двубой. Бенфика със своето богато континентално досие се завърна в най-престижния турнир след две годишно отсъствие и ще търси със сигурност добро представяне, а защо не и да не направи опит да промени негативната си серия срещу немски отбори? Шалке пък са длъжници на своите фенове и имат добрия шанс да намалят напрежението с една хубава победа в мач от Шампионската лига и то срещу отбор като Бенфика. Съвета ми е тази среща да се играе с троен знак, защото резултата в нея може да бъде всякакъв. А дали традицията ще се запази - това ще разберем в сряда вечер.

Прогноза за: Шалке 04 - Бенфика 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

10 септември Хофенхайм - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
14 септември Олимпик Лион - Шалке 04 1:0 (Шампионска лига)
19 септември Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:3 (Бундеслига)
22 септември Фрайбург - Шалке 04 1:2 (Бундеслига)
25 септември Шалке 04 - Борусия М`гладбах 2:2 (Бундеслига)

Бенфика:

28 август Бенфика - Витория Сетубал 3:0 (Суперлига)
10 септември Витория Гимараеш - Бенфика 2:1 (Суперлига)
14 септември Бенфика - Апоел Тел Авив 2:0 (Шампионска лига)
19 септември Бенфика - Спортинг Лисабон 2:0 (Суперлига)
25 септември Маритимо - Бенфика 0:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Бенфика

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 2.37
Равен - 3.25
Бенфика - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209