Байерн обърна Базел в Швейцария (видео)


А. Ганчев

Байерн обърна Базел в Швейцария (видео)

Като спасител за Байерн Мюнхен се оказа Бастиан Швайнщайгер при победата над Базел в Швейцария с 1:2. Германците се оказаха изоставащи в резултата, но въпреки това съумяха да стигнат до 3-те точки.

Байерн оказа страхотен натиск още от началните минути, като първа възжмоност за гол се откри пред Тони Крос, но стражът на домакините спаси. Лидерът на Базел, Александър Фрай, направи своят отбор водещият в резултата, след като отбеляза гол в 18-та минута. Марко Щрелер се отчете с асистенция при гола. До края на полувремето гостите можеха да изравнят резултата, но ударите на Кроос и Бомел бяха неутрализирани от Констанцо.

В началото на второто полувреме дузпа бе отсъдена в полза на германците. С изпълнението се нагърби Швайнщайгер, като той нямаше проблем да прати топката във вратата и да изравни резултата. В герой се превърна именно той в последната минта като отбеляза гол, след хубав пас на Холгер Бадщубер. С този гол Байерн стигна до пълен обрат в мача и до трите точки, с които те оглавяват тяхната група.

Видео: Тук

  Сподели
147