Панатинайкос - Копенхаген: Надежди и за двата отбора


Н. Гавазов

Панатинайкос - Копенхаген: Надежди и за двата отбора

Панатинайкос - ФК Копенхаген
Стадион: "Спирос Луис", Атина
Дата: 29.09.2010
Час: 21:45
Съдия:

 

На Олимпийския стадион в Атина Панатинайкос ще има нелеката задача да заличи спомена от първия си мач в тазгодишната кампания на Шампионската лига, където срещу Барселона на „Ноу Камп" претърпя истински крах за 1:5, което не бе изненада. Впрочем мача започна отлично за „детелините", които откриха с гол на Гову във 20 минута, но след това каталунците заиграха по начин както го правят обикновено и отнесоха съперника си.

Във вътрешния шампионат Панатинайкос след четири изиграни мача е без загуба - с две победи и две равенства и заема второ място в класирането, на точка от лидера Олимпиакос. В последния мач през уикенда „детелините" победиха много трудно Панионис с 2:1, а в самия край на двубоя директен червен картон получи Нинис.


Копенхаген започна кампанията си в Шампионската лига след трудна победа срещу Рубин, но трябва да сме честни - не и незаслужена след като през по-голямата част от мача домакините владееха инициативата и по-чистите положения бяха за тях. В 87 минута Н'Дойе направи съотборниците и феновете си щастливи и така датчаните спечелиха трите точки. Според наставника на тима Солбакен, добрата игра и успеха от мача срещу руския отбор може и трябва да бъде развит сега срещу Панатинайкос. Амбициозни намерения, но каква е причината да не ги приемем за основателни?

Във вътрешния шампионат Копенхаген е лидер в класирането и единствен отбор без загуба. След десет изиграни мача тима има осем победи и две равенства и до този момент е без реална конкуренция.

Проблемите в кадрово отношение за наставника на домакините Ниоплиас са наистина големи. След като дуото Спиропоулос и Сеитаридис стана ясно, че няма да вземе участие в мача, към тях се присъедини и Канте, който счупи пръст през уикенда, както и Гову, който получи пък разстежение в неделя на тренировката на отбора. Петропулос ще отсъства за още две седмици, но се възстанови Христодопулос. Така схемата на игра ще бъде 4-4-2, а може и 4-2-1-3 (при която започнаха мача в Барселона), която на пръв поглед е по-офанзивна и ще включи повече хора в нападения, но и ще изложи и на известен риск отбраната в предвид бързината на противниковите нападатели.

За Копенхаген отпада със сигурност Отесен, който счупи ръката си. Дълговременна е контузията на Бергволд, както и на Нордстранд. Завръща се в отбора Боланьос, на когото ще разчита Солбакен в атака. А твърде вероятно е Сантин да започне двубоя, а на по-късен етап в игра да влезе Боланьос. Схемата на игра ще бъде най-вероятно 4-2-2-2, със силно изтеглени по крилата Уингър и Гронкяер, тогава опорните полузащитници ще бъдат повече прибрани към центъра, а крайните защитници изтеглени в по-предни позиции.

Интересното на тази среща е, че преди две години Ндой, който играе в момента за Копенхаген, вкара гол за победата на Панатинайкос с 1:0 в турнира на Лига Европа именно срещу Копенхаген. Дали 25 годишния сенегалец няма да се разпише отново, но този път за да огорчи бившия си отбор? Ще разберем това в сряда вечер. Двубоя обаче ще бъде оспорван и равностоен и очакванията са за драма в столицата на южната ни съседка. Предимството на домакините е, че играят пред собствена публика, която ще направи със сигурност стадиона в Атина най-негостоприемното място за гостуващия отбор. Копенхаген обаче притежава по-мощни футболисти както в нападение, така и в защита, а и според мен датчаните имат леко предимство заради кадровите проблеми в гръцкия отбор. Това ме кара да се колебая да играя твърда „единица" и да търся сигурност в „хикса".

Прогноза за: Панатинайкос - Копенхаген 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Панатинайкос:

27 август Панатинайкос - Ксанти 1:1 (Суперлига)
11 септември Арис - Панатинайкос 0:1 (Суперлига)
14 септември Барселона - Панатинайкос 5:1 ((Шампионска лига)
18 септември Кавала - Панатинайкос 2:2 (Суперлига)
25 септември Панатинайкос - Паниониос 2:1 (Суперлига)

ФК Копенхаген:

11 септември ФК Копенхаген - Силкеборг 2:2 (Суперлига)
14 септември ФК Копенхаген - Рубин 1:0 (Шампионска лига)
19 септември ФК Копенхаген - Брьондби 2:0 (Суперлига)
22 септември Виби - ФК Копенхаген 1:4 (Купа на Дания)
25 септември Мидтиланд - ФК Копенхаген 0:3 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Панатинайкос - ФК Копенхаген

1 мач
1 победа за Панатинайкос
0 равенства
0 победи за ФК Копенхаген
Голова Разлика: 1:0 за Панатинайкос


Коефициенти от bet365:
Панатинайкос - 1.90
Равен - 3.30
ФК Копенхаген - 4.33

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153