Моуриньо: "Анфийлд" не ме изненада. Защо той стана сюрприз за Барса?


Н. Гавазов

Моуриньо:

Бившият мениджър  на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мислите си за психологическите нюанси в полуфиналния двубой от  Шампионската лига между  Ливърпул - Барселона (4: 0).

"Ливърпул бе добър в Барселона. Не като самата Барселона, но ако резултатът не беше 3:0, ситуацията би била съвсем различна. "Анфийлд" не ме изненада. Клоп не ме изненада. Връзката между отбора  и феновете не ме изненада. Защо всичко това стана сюрприз  за каталунците? Въпрос. Ти не може да излезеш на този стадион без желание да победиш. При теб просто няма да се получи да доминираш по време на мача. Хората на Ернесто Валверде дойдоха да се защитават и да чакат, докато Лионел Меси или Луис Суарес вкарат гол. И те се провалиха както от физическа, така и от психологическа гледна точка", заяви Моуриньо.

Напомняме, че в първия мач на "Камп Ноу" Ливърпул претърпя тежка загуба с 3:0. Извършвайки пълен обрат на "Анфийлд", "червените" се класираха за финала в Шампионска лига за втора поредна година. Съперник на мърсисайдци в борбата за европейската корона ще бъде Тотнъм.

  Сподели
386