Време е Рейнджърс да спечели на Айброкс


Т. Михайлов

Време е Рейнджърс да спечели на Айброкс

Рейнджърс - Бурсаспор
Стадион: "Иброкс", Глазгоу
Дата: 29.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Серж Гюмени (Бел)


Глазгоу Рейнджърс посреща Бурсаспор във втория си мач в тазгодишното издание на Шампионската лига. И двата тима ще търсят ценни три точки, с които да увеличат шансовете за излизане от групата, в която фаворити са тимовете на Манчестър Юнайтед и Валенсия.

Шампионът на Шотландия започна много добре участието си в най-престижния турнир в Европа, завършвайки наравно 0:0 с Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд”. Джърс играха основно в защита, но и не допуснаха много опасни положения пред вратата си. Във Висшата лига момчетата на Уолтър Смит се представят отлично като водят в класирането с 18 точки от 6 мача, колкото има и вторият Селтик. В последния кръг Рейнджърс обърна като гост Абърдийн от 0:2.

При дебютния си мач в Шампионската лига Бурсаспор бе доста смутен и загуби с 0:4 от Валенсия, което бе доста учудващ разгром с оглед на добрата форма, която турският шампион показва в Сюперлиг. Там след 5 изиграни мача “крокодилите” имат 5 победи и водят в класирането с 15 точки – две повече от Бешикташ, като са и с мач по-малко, тъй като сблъсъкът им с Газиантеп бе прекратен поради инцидент със съдията.

Проблемът на Рейнджърс напоследък се казва “Айброкс”. У дома “сините” записаха три загуби миналата година, а в последните си 9 срещи пред своя публика имат само една победа. В три мача срещу турски съперници Джърс имат победа и два хикса в Шотландия. Бурса има само два мача с шотландци. Това е сблъсъкът им с Дънди Юнайтед за КНК през 1974. След 0:0 на Острова, “крокодилите” печелят с 1:0 и стигат ¼-финал, където ги изхвърля бъдещият шампион Динамо Киев.

Стивън Дейвис ще пропусне мача за домакините, след като получи контузия през уикенда. Никица Йелавич няма картотека за турнира. Стив Уитакър е под въпрос също поради травма.

В състава на Бурса ще се завърнат опитните Димитър Иванков, Волкан Сен и Федерико Инсуа, които получиха почивка при победата над Букаспор в последния засега кръг.

След доброто си представяне на “Олд Трафорд” футболистите на Уолтър Смит са длъжни да счупят каръка на “Айброкс” и да победят турците. Очевидно причината за многото загуби на “сините” пред собствена публика е нуждата от това да играят по-офанзивно, с което откриват много шансове за гостуващите отбори. За играчите на Бурса е важно да забравят поражението от Валенсия и да се опитат да вземат поне точка преди двата си най-трудни мача, тези срещу Манчестър Юнайтед. Крайно време е Рейнджърс да спечели у дома и този път това най-вероятно ще стане. 

Последни 5 изиграни срещи:

Рейнджърс:

11 септември Хамилтън - Рейнджърс 1:2 (Висша лига)
14 септември Манчестър Юнайтед - Рейнджърс 0:0 (Шампионска лига)
18 септември Рейнджърс - Дънди Юнайтед 4:0 (Висша лига)
21 септември Рейнджърс - Дънфърмлин 7:2 (Купа на Лигата)
26 септември Абърдийн - Рейнджърс 2:3 (Висша лига)

Бурсаспор:

28 август Сивасспор - Бурсаспор 0:2 (Суперлига)
10 септември Бурсаспор - Ескисехирспор 2:1 (Суперлига)
14 септември Бурсаспор - Валенсия 0:4 (Шампионска лига)
20 септември Газиантепспор - Бурсаспор прекратен при 0:1 (Суперлига)
24 септември Бурсаспор - Букаспор 1:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Рейнджърс - Бурсаспор

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Рейнджърс - 1.90
Равен - 3.40
Бурсаспор - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192