Клоп: Това е невероятно


Н. Гавазов

Клоп: Това е невероятно

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази своето възхищение от  отбора си, след победата с 4:0 над Барселона в мач-реванш от полуфиналите на Шампионска лига и класирането за финала в главния европейски клубен турнир.

След поражението с 3: 0 на "Камп Ноу" малцина вярваха в шансовете на "червените" за участие в решаващия мач от Шампионска лига  за втора поредна година. Но Ливърпул при невероятната подкрепа на "Анфийлд" успя да прекърши шампиона на Примера дивисион и да сътвори една от най-големите сензации в историята на европейския футбол.

Юрген не скри възторга си от случилото се тази вечер на "Анфийлд".

"Тези момчета са шибани *** гиганти. Това е невероятно. Глобете ме за думите, ако искате. Английският не е моят роден език, така че нямам други думи, с които да изразя това. Вече е десет минути след 23 часа и може би децата вече спят.

Нещо специално е да създадеш подобен род емоции и атмосфера на единение. Това е заслуга на играчите. Джеймс Милнър плака в края. Това означава много за всички нас. Никога преди не съм виждал такава комбинация от потенциал и невероятно сърце.

Казах на момчетата преди мача: "Невъзможно е да се заличи такава разлика, но понеже сте вие, ние имаме шанс". В живота ми е имало толкова много срещи, но не помня подобни.

Беше зашеметяващо. Играхме срещу може би най-добрия отбор на света. Просто да ги победим – това винаги е трудно, но да победиш без да пропуснеш… Не знам как тези момчета го направиха. Това е невероятно", заяви Клоп.

  Сподели
544