Ливърпул го направи! Червените вкараха 4 на Барселона и са на финал в ШЛ! (видео)


В. Мухарски

Ливърпул го направи! Червените вкараха 4 на Барселона и са на финал в ШЛ! (видео)

Ливърпул победи Барселона с 4:0 в мач реванш от 1/2-финалите в Шампионската лига. Каталунците спечелиха с 3:0 в първата среща, но днес мърсисайдци дадоха всичко от себе си и заслужено се класират на финал в надпреварата.

Дивок Ориги откри в седмата минута. Това стана след груба грешка на Алба. Необезпокояван левият бек свали топката с глава за Мане, който подаде към Хендерсън, той преодоля защитник и стреля по земя от десет метра. Тер Стеген изби, но Ориги беше на точното място за добавка - 1:0. До края на първата част положения имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна.

Ливърпул бързо изравни резултата от двата мача с два бързи гола след почивката. Вайналдум удвои в 54-ата, а в 56-ата направи 3:0. Изключително интересен бе 4-ият гол на "червените". Арнолд си спечели корнер, а след това се направи, че няма да го изпълни, като подлъга бранителите и вратаря на каталунците. Крайният защитник обаче бързо промени мнението си и подаде към Ориги, който лесно вкара за 4:0.

До края играчите на Юрген Клоп бяха близо и до нов гол, но в крайна сметка до такъв не се стигна, но те празнуваха след последния съдийски сигнал

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
745