Рома - Клуж: Този път без сензации


Н. Гавазов

Рома - Клуж: Този път без сензации

Рома - Клуж
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 28.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Съдбата никога не знаеш какво може да ти поднесе и ето, че две години след последната среща на „Олимпико", един срещу друг застават отново Рома и Клуж. Тогава румънците спечелиха с два гола на Клео, изненадвайки своя противник, но „вълците" все пак се измъкнаха сухи от групата в която бе още състава на Челси.

Рома стартира кампанията си в Серия А с антирекорд - никога в своята история столичани не бяха започвали под ръководството на Раниери без победа в пет мача. Тази горчивина се засили и от факта, че вицешампиона претърпя две загуби - от Бреша и Каляри, като от сардинци тя се превърна в истински разгром. От миналогодишния кандидат за Скудетото нямаше и помен - две точки от пет мача, предпоследно място в класирането, напрежението в отбора нарасна и капитана Тоти се обяви против своя наставник, а самия Раниери се готвеше да си вземе довиждане с играчите. Истински шок! И точно през изминалия уикенд дойде мача с Интер. За лошо или добро. Явно последното, защото „вълците" взеха, че биха и поуспокоиха малко нещата, а старши треньора побърза да заяви, че победата вдъхва повече надежди във футболистите му за по-бързо завръщане в челото на таблицата и увереност в собствените сили.

В първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Байрн в Мюнхен Рома удържа нулевото равенство почти до края, но с голове на Клозе и Мюлер баварците изстрадаха победата за 2:0, което накара Тоти да обвини наставника си в използването на погрешна тактика. В крайна сметка сега столичани имат идеалната възможност да забравят по-бързо този мач, а това би могло да стане с една хубава победа срещу шампиона на Румъния.


Идентично е положението в лагера на Клуж, който също не започна добре сезона и след девет изиграни мача има едва 9 точки - с десет по-малко от първия в класирането Отелул. В момента действащия шампион на Румъния е на 15 място, а в последния кръг, който се игра през уикенда не успя да победи в дербито на град Клуж - Напока Университатея. В навечерието на старта на Шампионската лига пък бе сменен старши треньора на отбора и хаосът стана наистина пълен. Очакванията, че тима ще се срине не се оправдаха и срещу Базел Клуж постигна много важна победа с 2:1. Рада и Траоре набързо вкараха по един гол за 2:0, но в самия край на полувремето гостите намалиха резултата, който се запази до края на мача, а домакините оставиха добри впечатления с играта си и надежди, че ще могат да се преборят за някое от местата, даващо право на участие в европейските клубни турнири. Това несъмнено повдигна малко самочувствието в отбора преди сблъсъка във вторник вечер, а на пресконференцията преди мача Сорин Карцу призна, че тима не е в добро състояние, но никой не се страхува от предстоящия сблъсък.

Раниери няма да може да разчита на вратаря Жулио Серджио, който е с контузен глезен. В последния момент срещу Интер бе изправен на крака Рийзе, така, че отново ще видим норвежеца в игра. Тактическата постройка ще е 4-3-1-2 с Тоти и Бориело в атака.


Мурешан и Бжеланович отпадат от сметките на Карцу заради контузии. Не става все още ясно дали Пиколо, Сторцини и Зерби ще вземат участие в мача. Много е вероятно вместо тях да се появят Коста и Алкантра. Схемата на игра ще бъде 4-2-2 с Траоре и Бастос на върха на атаката.


Преди две години Клуж пристигна на „Олимпико" и победи Рома с 2:1. Това бе истинска сензация тогава и мнозина не очакваха този резултат. В навечерието на сегашния двубой Раниери заяви, че ще бъде глупаво ако играчите му допуснат да бъдат отново изненадани от румънския отбор и допълни, че всички ще дадат максимума за да постигнат победата. Най-вероятно специалиста е успял да убеди възпитаниците си, а и самите футболисти повлияни от добрия резултат през уикенда ще направят всичко възможно да победят. Всичко останало би било сензация..... или глупост.

Прогноза за: Рома - Клуж 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

11 септември Каляри - Рома 5:1 (Серия А)
15 септември Байерн Мюнхен - Рома 2:0 (Шампионска лига)
19 септември Рома - Болоня 2:2 (Серия А)
22 септември Бреша - Рома 2:1 (Серия А)
25 септември Рома - Интер 1:0 (Серия А)

Клуж:

10 септември Рапид Букурещ - Клуж 2:0 (Лига 1)
15 септември Клуж - Базел 2:1 (Шампионска лига)
19 септември Клуж - Таргу Муреш 1:2 (Лига 1)
21 септември Арад - Клуж 0:1 сл. прод. (Купа на Румъния)
24 септември Университатия Клуж - Клуж 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Рома - Клуж

2 мача
1 победа за Рома
0 равенства
1 победа за Клуж
Голова Разлика: 4:3 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.36
Равен - 4.20
Клуж - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164