Почетино призна, че е объркал тактиката с Аякс


Н. Гавазов

Почетино призна, че е объркал тактиката с Аякс

Мениджърът  на Тотнъм Маурисио Почетино  пое вината за домакинското поражение от Аякс с 1:0 в първи мач от полуфиналите на Шампионска лига.

"Шпорите" напълно проспаха началото на срещата с холандците, допускайки гол още в 15-та минута. Според Почетино, той е сбъркал с избора на тактическия модел за играта, но втората половина на двубоя внушава оптимизъм в Маурисио.

"След като наблюдавах играта ни, разбира се, мога да призная, че постройката,  която използвахме е погрешна.

Въпреки това нямахме  твърде много възможности. Не съм щастлив, но не можем да предположим какво би било, ако бяхме играли по друг начин. Но леко съм разочарован, че не бяхме достатъчно енергични.

Ние допуснахме гол заради постройката. Нашето отношение към играта остава далече от желаното. Аз съм мениджърът, така че трябва да нося отговорност.

25-30 минути след голя влязохме в играта. Когато Муса Сисоко се появи  на терена, той добави енергия към нас и ние започнахме да играем по-добре.

През второто полувреме подложихме противника на натиск и го принудихме да се прибере пред вратата си, както искахме. Второто полувреме ни дава надежда за реванша", заяви Почетино.

  Сподели
426