Валверде: Ливърпул може да смаже противника за 15 минути


Н. Гавазов

Валверде: Ливърпул може да смаже противника за 15 минути

Мениджърът на Барселона Ернесто Валверде сподели очакванията си от сблъсъка  с Ливърпул в 1/2-финалите на Шампионска лига.

"Ние сме решени да спечелим, но добре знаем колко важно ще бъде да попречим на противника да вкара. Трябва да играем два мача. Те умело използват чуждите грешки и могат да смажат опонента си за 15 минути. Трябва да ги спрем. Нашето предимство е, че вече спечелихме първенството, но не мисля, че умората е проблем на този етап от сезона.

Ливърпул не се е променил от миналия сезон. Отборът има нов вратар и Наби Кейта, но като цяло това е същият отбор като миналата година. Не мисля, че поражението във финала на Шампионска лига е променило нещо. Ливърпул е мощен отбор, който оказва силен натиск върху противника и играе с високи темпове. Трудно се побеждава такъв противник. През този сезон Ливърпул загуби само една среща в шампионата, което подчертава неговата сила. Тримата нападатели на Ливърпул играят с невероятно темпо, но е важно как те получават топката. Трябва да спечелим битката в средата на терена, така че топката да не стига до тях.

Дали сме двата отбора с най-добрия ход в Европа? Не знам, но знам, че и двата отбора играят в полуфиналите на Шампионска лига. За тези, които мислят, че това е най-важната среща в моята кариера, искам да кажа, че когато играете мач, в който трите точки те спасяват от изпадане, това също е  много напрегната ситуация. Харесва ми да се сблъсквам със ситуации с допълнителен драматизъм.

Дадох почивка на Меси в последния мач. Имахме три двубоя  в Ла Лига  за седем дни, плюс мач с Манчестър Юнайтед преди това. Мисля, че съм намерил правилния баланс", заяви Валверде. 

  Сподели
501