Ван Дайк: Ливърпул е готов за най-добрия играч в света


Н. Гавазов

Ван Дайк: Ливърпул е готов за най-добрия играч в света

Защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк заяви, че в предстоящия полуфинал на Шампионската лига срещу Барселона той ще използва предишния си опит в сблъсъка  с Лионел Меси и компания.

В сряда вечер "червените"  ще проведат своя първи полуфинален мач от Шампионската лига на "Камп Ноу", където по-рано Ван Дайк игра с бившия си отбор Селтик.  Тогава, през декември 2013 г., Барса не остави камък върху камък от шотландския отбор, постигайки победа с 6:1, като резултатът можеше да бъде и двуцифрен, ако каталунците бяха по-настоятелни. Върджил не е забравил тази тежка загуба, но се надява, че това този опит може да бъде полезен при втората му визита на Барселона.

"Това е великолепен стадион, стадион с история. Онова бе истинско преживяване за мен. Играх там за първи път и онзи мач  остава единственият  за мен до момента, така че с нетърпение очаквам да се върна там.

Гледах клиповете от срещата, но не може  да кажете, че като защитник сте играл добре, когато вашият отбор губи с 6: 1. Не мога да кажа, че имах  добър мач.

Лично за мен хубавото е, че придобих ценен опит и това ми помогна в следващите сезони. Барселона е един от най-добрите отбори в света, но мисля, че напълно са се променили в сравнение с онова време.

Меси? Мисля, че той  е най-добрият играч в света, вече говорех  за това. Виждате как играем: заедно се защитаваме и заедно атакуваме. Ливърпул ще бъде готов, за да  се срещне с най-добрия играч в света. Но в Барселона не е само той, там има и други добри футболисти, целият им отбор е на високо ниво.

Можем да дадем битка на  Барселона на неин терен. Надяваме се  да постигнем добър резултат преди втория мач. Ливърпул ще се опита да направи всичко възможно, за да бъде на  финала", заяви Ван Дайк.

  Сподели
626