Моуриньо: Аякс ще спечели ШЛ, ако стигне до финал


Н. Гавазов

Моуриньо: Аякс ще спечели ШЛ, ако стигне до финал

Португалският специалист  Жозе Моуриньо припомни  как Манчестър Юнайтед, под негово ръководство, победи  Аякс във  финала на Лига Европа.

"Ако прочетете казаното през 2017 г. след мача, сами ще разберете всичко. Треньорът и играчите се оплакаха, че ги принуждаваме да играят игра, която не харесват. Те се оплакаха от схемата, от Маруан Фелайни, от  физическото състояние. От всичко, с което не успяха да се справят. Сигурен съм, че ако Аякс стигне до финалите и се срещне с Барселона или Ливърпул, той също ще ги победи. Но ако вашият отбор няма някакви специални качества, тогава трябва да използвате хитрост и просто да не оставите противника да се покаже в най-добрия си вид", заяви Моуриньо.

Също така Моуриньо каза, че не смята, че авторът на решаващия гол срещу Ювентус, 19-годишният защитник на Аякс Матейс де Лигт, е уникален.

"Няма да кажа, че той е уникален играч. Днес талантите светват от 17-годишна възраст. Спомнете си Франц Бекенбауер, който също рано заигра като защитник. Де Лигт игра срещу Манчестър Юнайтед преди две години във финала на  Лига Европа. За неговата възраст може да се разбере само от паспорта. Той вече бе опитен играч, сякаш девет години по-възрастен. Де Лигт е добър в заемането на най-важната позиция в отбори като Аякс", добави Жозе.

  Сподели
415