Велик мач, седем гола и Тотнъм е на полуфинал в ШЛ (видео)


В. Мухарски

Велик мач, седем гола и Тотнъм е на полуфинал в ШЛ (видео)

Манчестър Сити се наложи над Тотнъм с 4:3 в реванша от английския четвъртфинал в турнира Шампионската лига. Въпреки това тимът от Лондон се класира в следващата фаза на надпреварата, благодарение на успеха си с 1:0 в първия мач и головете на чужд терен - тази вечер.

Резултатът беше открит от Рахийм Стърлинг в 4-ата минута. Той бе точен, след като беше намерен отдясно на наказателното поле от Кевин де Бройне и заличи аванса на "шпорите" от първия мач.

Хеунг-Мин Сон върна равенството само три минути по-късно, а в десетата изведе "шпорите" напред, след асистенция на Кристиан Ериксен. Бернардо Силва обаче изравни само 60 секунди по-късно за радост на феновете по трибуните.

Рахийм Стърлинг отново изведе "гражданите" напред в 21-ата минута. След този гол играта се поуспокои и двата тима оставиха шоу и за след почивката. В 59-ата минута Серхио Агуеро направи резултата 4:2 и по този начин се реваншира за пропуска си от дузпа в първия мач, след като се разписа от малък ъгъл.

В 73-ата минута Тотнъм стигна до нов гол след едно изпълнение на корнер. Топката се удари в рамото на Йоренте и влезе във вратата. Попадението беше признато едва след намесата на ВАР, тъй като имаше съмнение за игра с ръка, но докосването се оказа неволно.

В добавеното време Стърлинг прати топката във вратата на гостите, но радостта на феновете бързо бе охладена, след като реферът отново поиска намеса от ВАР и в крайна сметка голът бе отменен. Така Тотнъм успя да се класира за полуфиналите в ШЛ, докато Сити ще хвърли всички сили в шампионата, където амбиции имат и от Ливърпул.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
887