Фърдинанд: Смолинг събуди звяра в Меси


Н. Гавазов

Фърдинанд: Смолинг събуди звяра в Меси

Легендата на Манчестър Юнайтед  Рио Фърдинанд е на мнение, че защитникът на "червените дяволи" Крис Смолинг е частично виновен за брилянтната игра на Лионел Меси във втория мач от четвъртфиналите на Шампионска лига с Барселона.

С два великолепни гола  Меси помогна на Барселона да запише  победа с 3:0 у дома и да се класира за  полуфиналния етап на турнира.

Според Фърдинанд, с брилянтната си игра и отбелязаните голове  Меси е реагирал  на първия мач на "Олд Трафорд", когато Смолинг като цяло успя да неутрализира аржентинската суперзвезда - включително и със своя  лакът във въздушно единоборство.

"Той просто оживя. Това е едно от най-добрите индивидуални изпълнения, които някога съм виждал със собствените си очи. Смолинг  го удари в първия мач и това вероятно е най-лошото нещо, което може да се случи. Звярът се събуди в него.

Когато говорим за играч с такова майсторство, понякога просто трябва да признаеш, че той е прекалено добър. Просто го погледни  със собствените си очи ... Хората, които посетиха стадиона ще кажат: "Бях там и видях Меси".

Мачът - реванш се превърна в отмъщение за него, а това беше хладно отмъщение. Хората могат да кажат, че тази Барса не е толкова добра, колкото предишните им отбори, но с Меси те могат да победят всеки", заяви Фърдинанд.

  Сподели
507