Солскяер: Не можем да разчитаме на съдбата


Н. Гавазов

Солскяер: Не можем да разчитаме на съдбата

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер поиска от нападателите си да се подобрят за мача с Брселона в Шампионска лига.  

Напомняме, че хората на норвежкия специалист не само, че претърпяха поражение с 1:0 в домакинския си двубой с каталунците, но и не отправиха нито един удар към вратата на противника.   

За да разчитат на класиране за полуфиналите на турнира, Юнайтед трябва да вкара гол на "Камп Ноу" и Оле се надява, че този път нападателите му ще се представят по-добре.

"Това е много важно, защото трябва да отбележим. Трябва Ромелу Лукаку, Джеси Лингард, Антони Марсиал, Алексис Санчес и Маркус Рашфорд да бъдат на висота.

Ние трябва добре да се защитаваме, но в същото време нашите нападатели трябва да се постараят малко повече, за да вкарат на такъв  противник. Който и да излезе в началото, искаме да видим добра игра. В домашния мач не бяхме достатъчно добри.

Това е въпрос за 100 милиона паунда - кой от тях ще може да отбележи гол? Затова най-добрите нападатели са най-скъпите играчи. В първия мач имахме някои добри шансове, но когато не натоварваш вратаря, вие не можете да му вкарате. Знаем, че сме способни да създадем голова заплаха, така че е важно да поемете дълбоко дъх и да използвате шансовете си.

Вярвам, че в спорта винаги получаваш онова, което заслужаваш. Когато не се щадиш и се стремиш към головете, получаваш точно това, което заслужаваш. Хората ми казват, че това е съдба: преди 20 години играх тук под 20-ти номер (във финала на Шампионската лига), но ние трябва да го заслужим. Не можем да разчитаме само на съдбата", заяви Солскяер.

  Сподели
456