Валверде: Юнайтед спечели три от четирите си гостувания


Н. Гавазов

Валверде: Юнайтед спечели три от четирите си гостувания

Старши- треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели очакванията си от втория мач от четвъртфиналите  на Шампионска лига с Манчестър Юнайтед.

"Не знам какви планове има противникът. Но резултатите му в Шампионска лига говорят сами за себе си - Манчестър Юнайтед спечели три от четирите си гостувания. Те вкараха победните си голове в последните минути на мачовете с Ювентус и Пари Сен Жермен. Трябва да мислим за нашата игра и за своите козове.

Успяхме да вкара,е навън, но това все още нищо не гарантира. Няма да говорим за техните шансове. Просто ще се опитаме да не позволим на Манчестър да порази вратата ни. В никакъв случай не може да се мисли, че имаме предимство - би било много глупаво. Противникът има много силни страни, това е отбор с манталитет на победител. Именно за това трябва да докажем на терена, че сме по-силни.

Не знам със сигурност дали Манчестър Юнайтед ще атакува от първите минути. Но, вероятно, ще играят по същия начин, както играха в последните мачове като гости. Ние знаем потенциала на противника. В никакъв случай не бива да допускаме така, че при всеки опасен момент, създаден от нас, те да отговарят със свой. Ако дадете на Манчестър Юнайтед свободно пространство, тогава ще бъдете наказани.

Статистиката ще ви разкаже само за миналото, но не и за бъдещето. Никой от нас не знае какво ще се случи. Фактът, че Меси не е отбелязал гол в четвъртфиналите от 2013 г. е допълнителна мотивация за всяко от нашите момчета. Надяваме се да стигнем до полуфиналите, но сме изправени пред сериозен противник. Силен отбор, като самата Барселона. Всеки в нашия лагер разбира, че ни предстои един невероятно тежък мач по пътя към полуфиналите", заяви Валверде.

  Сподели
514