Клоп: Върнахме се


Н. Гавазов

Клоп: Върнахме се

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че с победата над Байерн Мюнхен с 3:1 снощи, "червените" отново ще накарат общественото мнение да гледа на отбора му като на страшна сила в европейския футбол.

Напомняме, че в сряда вечер Ливърпул по убедителен начин надделяха  над Байерн Мюнхен в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Мърсисайдци не само, че не трепнаха пред препълнения "Алианц Арена", показвайки завидно хладнокръвие, но и нито за миг не поставиха под съмнение превъзходството си над немския гранд.

Клоп е убеден, че резултатът над такъв съперник е важно събитие.

"Това е страхотна вечер за нас. Ние поставихме летвата пред Ливърпул, за този невероятен клуб, като обявихме завръщането си на международната футболна сцена  от най-високо ниво. Всички мислим, че това е нашето място, така че съм много доволен от резултата. Знаех, че ще  имаме шансове и момчетата превърнаха това в реалност. Това бе блестящо, абсолютно блестящо.

В световния футбол има няколко  места, където - независимо дали сте Манчестър Сити, Реал Мадрид или Барселона - не очаквате да победите. "Алианц Арена" е именно такова място, трудно за гостуване място. Ние ги държахме на разстояние от нашата врата. Струва ми се, че те нямаха много шансове в близост да нашето наказателно поле.

Винаги трябва да търсиш различни начини да спечелиш, а срещу Байерн ги намерихме. Това ме кара да се гордея и наистина мисля, че този клуб заслужава да се съобразяваш с него. Върнахме се. Това е добре, но нека продължим", заяви Клоп.

  Сподели
540