Клоп: Абсолютно заслужена победа


Н. Гавазов

Клоп: Абсолютно заслужена победа

Мениджърът на Ливърпул  Юрген Клоп нарече победата с 3:1  над Байерн Мюнхен  в Шампионска  лига  "голяма и абсолютно заслужена".

В сряда вечерта на "Алианц Арена"  играчите на Клоп  за първи път през този сезон от Шампионска  лига успяха да избегнат поражението.

Ливърпул откри резултата  през първото полувреме, като скоро позволи на Байерн да изравни резултата благодарение на автогол на Джоел Матип, но след почивката  "червените" уверено доказаха своето превъзходство и оформиха класирането си за 1/4-финалите на Шампионска лига с още два гола във вратата на немския отбор.

"В такива мачове нямаш време да си поемеш дъх. Това е абсолютно заслужена победа. Винаги е трудно да играеш на гости на Байерн Мюнхен.

Това е голяма победа. Толкова се гордея с момчетата. Джордан Хендерсън изкълчи глезена си, но се надявам, че не е много сериозна травмата. Когато рано правиш смени, това никога не е добро нещо.

Що се отнася до първия гол, искам да го гледам хиляди пъти! Защитавахме  се толкова добре. В предишните мачове от Шампионска лига не се справихме толкова добре.

Върджил Ван Дайк организира играта при статичните положения  и може да представлява заплаха. Той е много опасен с височината и силата си. Това бе  голям гол.

В този вид мач грешки  винаги се случват, но трябва да останете в играта. Трябва да контролирате това, което можете да контролирате и да останете в играта. Според показаното на терена, изобщо не изглеждаше, че Байерн ни превъзхождаше когато и да е.

Вкарахме още два и можехме да вкараме отново, когато Мохамед Салах имаше положение", заяви Клоп.

  Сподели
405