Клоп: Ливърпул се нуждае от парите на ШЛ


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул се нуждае от парите на ШЛ

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп каза, че клубът му се нуждае от парите от участието си в Шампионска лига.

След като стигнаха до финала на елитния европейски клубен турнир през миналия сезон, "червените"  получиха 72 милиона паунда от наградния фонд на  УЕФА, а в края на фискалната година успяха да отразят рекордна печалба от 125 милиона паунда, преди да бъдат платени данъците.

Ако не бяха успехите на европейската арена, Ливърпул едва ли можеше да привлече вратаря Алисон, защото клубът от  Мърсисайд се опитва да живее в рамките на своите средства и да не лежи на  джоба на собственика си. С оглед на всичко това, Клоп вижда Шампионска  лига като възможност за получаване на добри пари.

"Ние трябва постоянно да участваме в Шампионска  лига. Благодарение на това си осигурявате пари, за да се движите напред стъпка по стъпка.

Когато си осигурихме достъп до плейофите, след като победихме Наполи през декември, аз дори не знам колко пари ни донесе отделната победа, но със сигурност - много (£ 10.7 милиона за спечелване на мача и класиране за 1/8-финал.) Преди мача нито за секунда не съм мислил: "О, Боже, трябва да спечелим тези пари за клуба“.  Но след мача имахме чувството:  "Уау, това е прилична сума“.

Това е състезание, където парите се трупат върху вас и ние трябва да се опитаме да останем в него възможно най-дълго, защото трябва да направим клуба по-силен.

Не можем постоянно да искаме пари - голяма част трябва да бъдат заработени с тези футболисти, с които играем. Именно това  позволява Шампионска  лига. Ако успеем да отидем по-далеч, това ще бъде велика вечер. Ако не, това не е краят на света, но аз винаги вярвам в най-доброто", заяви Клоп.

Тази вечер Ливърпул излиза срещу Байерн Мюнхен в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Първата среща на "Анфийлд" завърши при резултат 0:0.

  Сподели
428