Алегри: Ще се опитаме да се класираме за финала


Н. Гавазов

Алегри: Ще се опитаме да се класираме за финала

Старши-треньорът  на Ювентус Масимилиано Алегри сподели впечатленията си след победата над Атлетико с 3:0 в мач-реванш от 1/8 - финалите на Шампионска лига (3: 0, първи мач - 0: 2).

"Момчетата показаха страхотна игра. Те демонстрираха техника, точност, агресия. Всичко това планирахме и  за първия мач, но мислих  и направих някои промени.

Всички чакаха този мач, имаше вероятност  играта да бъде нервна, затова казах на играчите да запазят спокойствие и да се концентрират, в противен случай може да възникнат трудности.

Спинацола  игра добре вляво в защитата, Бернанрдески също изглеждаше страхотно. За него това е крачка напред, много добре знам колко е добър. За да стигнем по-далеч, се нуждаехме от брилянтна игра и успяхме.

Казах, че положението, пропуснато от Лемар в края на първия мач, изигра решаваща роля, благодарение на това продължаваме напред. Имах същите опасения, когато не успяхме да вкараме на Реал Мадрид в първия мач (миналия сезон).

В първата среща  исках да видя същия подход, избрах други играчи, а с тези характеристики бе по-трудно. Движехме се бавно, не пресирахме и не четяхме правилно играта.  

Буфон ни поздрави за Instagram? Благодарим на Джиджи, защото той написа историята на Ювентус.

Гледахме мача на ПСЖ и бяхме разстроени от случилото се там, но ще се опитаме да стигнем до Мадрид и да го вземем с нас“, заяви  Алегри.

  Сподели
403