Тази вечер Моуриньо започва преследването на уникален рекорд


Н. Гавазов

Тази вечер Моуриньо започва преследването на уникален рекорд

Жозе Моуриньо тази вечер ще направи своя европейски дебют с Реал Мадрид в мач от 1 кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу холандския Аякс. Срещата е на "Сантяго Бернабеу" и последния път когато португалския специалист изведе тук отбор в мач от евротурнирите бе през май, когато с Интер победи Байерн Мюнхен във финала на Шампионската лига.

С триумфа си Моуриньо, заедно с Хапел и Хицфелд стана един от тримата треньори, които са печелили Европейската купа с два различни отбора (Порто и Интер) и в момента има възможност да напише нова страница във футболната история, със спечелването на титлата с трети отбор, което ще бъде наистина уникално.

Испанският гранд не е печелил титла от 2002 година насам, а миналата година бе изхвърлен на осминафинал от Олимпик Лион.

"Моуриньо е един от най-добрите треньори в света. Опитваме се да играем атрактивен футбол и да правим шоу, но понякога е невъзможно. В момента отбора ни се преустройва, но съм сигурен, че титлата ще бъде наша през този сезон", заяви Роналдо в интервю за AFP .

 

  Сподели
89