Младоците на Венгер ще започнат с успех над дебютанта Брага


Т. Михайлов

Младоците на Венгер ще започнат с успех над дебютанта Брага

Арсенал - Брага
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Ален Хамър (Люксембург)


Арсенал започва участието си в поредното издание на Шампионската лига с мач срещу португалския Брага, който се появява за пръв път в най-престижния турнир, макар че натрупа доста опит в Купата на УЕФА.

Арсенал няма победа в значимо състазание вече 5 години, но пък е постоянен участник в Лигата като този сезон е 13-ти пореден за “топчиите”. Отдавна бе забравен европейският комплекс когато лондончани не съумяваха да минат груповата фаза. 10 поредни години те стигат до директните елиминации, а в последните три винаги поне до ¼-финал.

Преди загубата от Манчестър Юнайтед на “Емирейтс” през 2009 тимът на Венгер не бе вкусвал поражението 5 поредни години у дома. Арсенал започна успешно участието си във Висшата лига като след 4 кръга заема втора позиция на 2 точки зад Челси. В събота Арсенал удари Болтън с 4:1. Най-важното нещо, което се случи с “топчиите” през лятото е фактът, че успяха да запазят Сеск Фабрегас.

Спортинг Брага взе сребърните медали в португалската Лига Сарджеш изпреварвайки тимове като Порто и Спортинг Лисабон. Тимът трябваше да премине през два квалификационни кръга, за да стигне до заветните групи. Първо бе сразен Селтик с общ резултат 4:2, а след това и Севиля с 5:3, което доста озадачи специалистите.

Брага има две загуби в Лондон, но те са срещу Тотнъм в турнира за Купата на УЕФА. През 1921 клубът сменя своите екипи от зелено-бели, на червени с бели ръкави, вдъхновен именно от Арсенал. Спортинг записа загуба от Порто с 2:3 в последния кръг на първенството, въпреки че водеше с 2:1. Това бе първо поражение за тима от 27 март, когато отстъпи на Бенфика.

Контузиите отново тормозят Арсен Венгер. Абу Диаби получи травма в мача с Болтън и напусна терена след само 13 минути. Нападателите Тео Уолкът и Робин ван Перси са аут до средата на октомври. Никлас Бендтнер не е играл след Световното поради разтежение. Аарън Рамзи се възстановява от свирепо счупване на крака. В игра ще се завърнат Томас Вермален и Самир Насри.

Наставникът на Брага Домингош Пасиенсия ще бъде без Елдерсон и Леандро Салино, които са наказани. Аут е Ким, който е със разкъсан ахилес. И все пак Брага има много опции, след като през лятото привлече 17 нови сред които Уго Виана и Лима.

Арсенал рядко допуска грешки у дома в Шампионската лига срещу отбори от по-нисък ранг. “Топчиите” не си позволяват лукса да подценят никой съперник. Групата, в която са попаднали едва ли ще ги затрудни. И все пак Брага е коварен противник, който умее да вкарва много голове. Предстои зрелищен мач с повече от 3 попадения.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

07 август Легия Варшава - Арсенал 5:6 (Приятелски мач)
15 август Ливърпул - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 август Арсенал - Блекпул 6:0 (Висша лига)
28 август Блекбърн - Арсенал 1:2 (Висша лига)
11 септември Арсенал - Болтън 4:1 (Висша лига)

Брага:

18 август Брага - Севиля 1:0 (Шампионска лига)
21 август Витория Сетубал - Брага 0:0 (Суперлига)
24 август Севиля - Брага 3:4 (Шампионска лига)
29 август Брага - Маритимо 1:0 (Суперлига)
11 септември Порто - Брага 3:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Брага

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.50
Брага - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198