Тотнъм пропусна да победи Вердер на Везерщадион


А. Ганчев

Тотнъм пропусна да победи Вердер на Везерщадион

Отборите на Вердер Бремен и Тотнъм Хотспър си разделиха по една точка в първи кръг от груповата фаза на Шампионската Лига. Те завършиха при резултат 2:2, като лондончани водиха с 0:2.

Тотнъм започна мача много нахъсано и още в началните минути Гарет Бейл овладя дълъг пас и напредна към наказателното поле, след което прати топката във вратарското поле, където Петри Пасанен се опита да избие топката, но за негово нещастие прати топката във врата на своят отбор. Само 7 минути по-късно новото звездно попълнение на Тотнъм, Ван дер Ваарт центрира в наказателното поле, където високият Питър Крауч нямаше проблеми да отбележи с глава във вратата на Тим Вийзе.

В 25-та минута домакините претендираха за 11-ет метров удар, но съдията не отсъди дузпа, тъй като топката срещна ръката на Джинъс неволно. Все пак Вердер се активизира и в 42-та минута след центриране на Уесли и Алмейда от близо стреля с глава и върна едно попадение във вратата на Тотнъм.

През втората част Вердер започнаха по-активно мача и още в 46-та минута Аарън Хънт отправи страхотен удар но Гомес спаси. Минута по-късно Марко Марин напредна доста и отправи топовен изтрел, който обаче не можа да бъде спасен от италианският страж и така домакините изравниха резултата. Отново Марко Марин пропиля страхотни възможности да направи пълен обрат на Везерщадион. В 87-та минута пък Питър Крауч бе изведен сам срещу вратар, но не успя да го преодолее и да направи резултата 2:3.

 

  Сподели
139