Битката за третото място между Клуж и Базел ще остане без победител


Н. Гавазов

Битката за третото място между Клуж и Базел ще остане без победител

Клуж - Базел
Стадион: "Константин Радулеску", Клуж-Напока
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Алан Кели (Ейре)


Срещата в сряда вечер на „Константин Радулеску" е първи мач в група Е на Шампионската лига за Клуж и Базел, но нито един от тях може да си позволи да го загуби. Просто защото другата двойка, която ще играе по същото време е Байерн Мюнхен и Рома и срещу тях ще са нужни почти невъзможни усилия, за да бъдат преодоляни. Така, че всичко каквото би могло да се вземе ще бъде в директните двубои между румънския и швейцарския шампион.

Клуж в същия турнир преди две години успя да победи на „Олимпико" Рома с 2:1, но това едва ли би могло да се случи сега. Още повече, че представянето във вътрешното първенство през новия сезон е повече от неудовлетворително и коства поста на треньора Мандролини. Едва ли новия наставник Сорин Карту е успял да подобри нещо за два дни, но понякога такива смени в последния момент имат и добър ефект върху атмосферата на клуба.


Базел в никакъв случай не може да причислим към отборите, които играят редовно в Шампионската лига, но с двете си участия в групите, все пак швейцарците притежават полезен опит. Последното им представяне през 2008/09 бе повече от неуспешно и въпреки равенството срещу бъдещия първенец Барселона, записаха пет загуби.

Във вътрешното първенство Базел започна с летящ старт и от четири поредни мача постигна четири победи. Това обаче бе помрачено от двете поредни загуби от Люцерн и Белинцона и в момента отборът е на трето място с 14 точки от осем мача.


Неприятната новина за новия наставник на Клуж е, че няма да може да разчита на Коне, който в началото на август получи сериозна травма и ще отсъства за голям период от време. Коста и Сфорцини обаче се завърнаха и със сигурност ще ги видим в двубоя в сряда. Вероятен състав: 4-5-1, което означава, че домакините ще бъдат далеч от евентуални авантюри, ще търсят сигурност в средата на терена, но ще търсят шанс чрез бързите набези на Кулио и Коне.

Гостите пристигат без Зоуа, Кусинга и Стокър, което означава, че в средата на терена ще видим Тембо, а в центъра на защитата Авраам. Схемата на игра ще бъде най-вероятно традиционната 4-4-2, като в атака ще се разчита на Фрай и Щелер.

Битката за третото място в групата ще бъде много ожесточена. Румънците може да спечелиха първенството на страната си, но мачовете в Шампионската лига са съвсем друго нещо. Базел от своя страна ако искат нещо повече, ще трябва да търсят задължително победата. Непредсказуем мач. Не се знае в каква посока ще се отрази треньорската смяна в Клуж, не се знае и до колко Базел ще се открият в търсене на гола. Най-сигурното нещо е да се заложи на тройния знак.

Прогноза за: Клуж - Базел 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Клуж:

08 август Тимишоара - Клуж 3:2 (Лига 1)
13 август Клуж - Астра Плоещ 2:2 (Лига 1)
20 август Спортул - Клуж 3:0 (Лига 1)
28 август Клуж - Пандури 2:1 (Лига 1)
10 септември Рапид Букурещ - Клуж 2:0 (Лига 1)

Базел:

18 август Базел - Шериф 1:0 (Шампионска лига)
21 август Тюн - Базел 1:1 (Суперлига)
24 август Шериф - Базел 0:3 (Шампионска лига)
28 август Базел - Ксамакс 4:1 (Суперлига)
12 септември Йънг Бойс - Базел 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Клуж - Базел

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Клуж - 2.30
Равен - 3.25
Базел - 3.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162