Милан трябва да подплати големите си амбиции с победа срещу Оксер


Т. Михайлов

Милан трябва да подплати големите си амбиции с победа срещу Оксер

Милан - Оксер
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Павел Балаж (Румъния)


Милан започва участието си в Шампионската лига срещу френския Оксер на “Сан Сиро” като надеждите в лагера на домакините са за спечелване на турнира. Първо обаче трябва да се вземат трите точки, тъй като групата е доста коварна при наличието на старите познайници на “росонерите” Реал Мадрид и Аякс.

Голяма амбиция е разтресла италианския колос за предстоящия сезон. Дни преди края на трансферния прозорец изглеждаше, че Силвио Берлускони отново няма да даде стотинка за “червено-черните”, а в крайна сметка премиерът на Италия развърза кесията и доведе Златан Ибрахимович и Робиньо. Така от очакванията за пореден посредствен сезон за Милан вече се заговори за тотална атака на трофеите собственост за момента на градския съперник Интер.

Приказката обаче не започна по най-добрия начин. Още във втория кръг Милан катастрофира и то срещу новака Чезена. Наставникът Масимилиано Алегри потърсие оправдание със съдийството, но истината е, че мнозина се съмняват, че неговото име е достатъчно респектиращо за опърничави звезди с устати мениджъри като Роналдиньо, Ибрахимович и Робиньо.

Оксер заслужи своето участие в Шампионската лига, след като в плейофите надделя над руския гранд Зенит. Жребият не бе благосклонен за бургундците, които попаднаха в група с носителите на общо 20 титли или казано по-друг начин на близо 40% от победителите в досегащните 55 финала. Последното участие на тима в Лигата бе през 2002, когато наставник все още бе легендарният Ги Ру.

Новият сезон в Лига 1 вече навъртя 5 кръга, а Оксер е едва 17-ти с 4 равенства и една загуба. В изминалия уикенд бургундците изпуснаха трите точки, след като позволиха на Каен да изравни в последните секунди. Успокоителното е, че именно силната игра през пролетта доведе отбора до Шампионската лига.

Тияго Силва е с разтежение след мача с Чезена и ще отсъства от състава на домакините. Даниеле Бонера трябва да партнира на Алесандро Неста след слабите изяви на Сократис Патастатопулос през уикенда. Ще лиспва Матьо Фламини. В атака вероятно ще видим Пато, Роналдиньо и Ибра като Робиньо ще бъде оставен на пейката.

Рой Конту е наказан за Оксер тъй като натрупа жълти картони срещу Зенит. Александър Ликата е пред отказване от футбола, след като не може да се пребори с хроничната си травма в глезена. Почивка срещу Каен получиха звездите Иринеуш Йелен, Валтер Бирша и Стефан Грихтинг.

В тази група ситуацията е такава, че който изгуби точки срещу Оксер ще се постави в доста неприятна позиция. Милан е фаворит в първия си двубой, разполагайки с по-силен състав, с повече опит и с домашна публика. Трябва да се припомни обаче, че на “Меаца” Милан няма победа в 6 поредни мача в Европа. Единственият сблъсък между двата съперника е преди 25 години, когато французите печелят с 3:1 у дома, но италианците компенсират с 3:0 в реванша. “Росонерите” не бива да мислят, че им предстои лек мач. Победата ще дойде с един гол разлика.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

03 юни Монреал Импакт - Милан 1:4 (Приятелски мач)
02 юли Чикаго Файър - Милан 0:1 (Приятелски мач)
31 юли Арсенал - Милан 1:1 (Приятелски мач)
29 август Милан - Лече 4:0 (Серия А)
11 септември Чезена - Милан 2:0 (Серия А)

Оксер:

17 август Зенит - Оксер 1:0 (Шампионска лига)
21 август Оксер - Валансиен 1:1 (Лига 1)
25 август Оксер - Зенит 2:0 (Шампионска лига)
29 август Монако - Оксер 2:0 (Лига 1)
11 септември Оксер - Каен 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Милан - Оксер

2 мача
1 победа за Милан
0 равенства
1 победа за Оксер
Голова Разлика: 4:3 за Милан

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161