Гуардиола: Сити не е готов за спечелване на Шампионска лига


Н. Гавазов

Гуардиола: Сити не е готов за спечелване на Шампионска лига

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че неговият отбор все още не е готов да се бори за спечелване на Шампионска  лига.

Напълно доминирайки над Шалке 04  в началото на мача и отбелязвайки бърз гол, "гражданите“ не само, че не довършиха съперника си, но позволиха на опонента си да се възстанови и след това да излезе напред в резултата.

Необходими бяха невероятни усилия от Сити да спечели първия мач от 1/8 -финала в турнира, въпреки че първоначално изглеждаше, че тази среща ще бъде една от най-лесните за тях през сезона

В много отношения самият Сити бе виновен  за възникналите проблеми и това само показва на Гуардиола едно нещо.

"Ние не сме готови да се борим за спечелване на  Шампионска лига. Допуснахме първата дузпа, втората дузпа, а след това получихме  и червен картон.  Те не нанесоха нито един удар в очертанията на вратата, а имат два гола. Ако бяхме получили трети или четвърти гол, може би щяхме да изхвърчим от турнира.

Играхме невероятно добре и показахме характер. Доволен съм, но това не е достатъчно. Подарихме им два гола. Всеки следващ етап от турнира ще бъде  още по-труден и аз не знам какво ще се случи там", заяви Гуардиола.

  Сподели
378