БАТЕ продължава да пише история!


А. Франгов

БАТЕ продължава да пише история!

След като отстрани Андерлехт и Левски за да се класира в групите на Шампионската Лига, където направи сензационно 2:2 като домакин на Ювентус, белоруския шампион БАТЕ (Борисов) продължава да пише история. Футболистите на Виктор Гончаренко изпуснаха да бият носителя на Купата на УЕФА, Суперкупата на Европа и шампион на Русия Зенит (Ст.Петербург).

Както и в другите си мачове, гостите от БАТЕ бяха по-неактивни в първата част на двубоя, а момчетата на Дик Адвокаат доминираха на ст."Петровски" в Санкт Петербург. Дани и Андрей Аршавин пробваха късмета си, но блестящият вратар на БАТЕ Веремко, който спаси дузпата на Георги Иванов - Гонзо през август месец, отрази ударите им.

Така на полувремето двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0. В началото на втората част ситуацията на терена бе същата, но изненадващо гостите поведоха. Резервата Нехайчик се пребори мъжки за една топка с Анюков и излезна сам до Малафеев. Футболистът на БАТЕ стреля силно и точно, и не остави шансове на руския национал. Очаквано след гола футболистите на Зенит реагираха мигновенно и тотално доминираха. Смелите защитници и невероятният Веремко, обаче омагьосаха вратата. Едва в 80-та минута Фатих Теке се измъкна от защитниците в жълто-синьо и отбеляза за 1:1. До края на срещата Зенит наложи силен натиск, но така и не се стигна до пълен обрат. В 85-та минута българинът Владислав Мирчев влезна в игра за да помогне на свойте да запазят резултата.

Белоруския шампион ликува за пореден път след невероятен евроуспех. Скромното тимче от Борисов вече има две точки в тежката група Н и се намира на трето място, с една повече от Зенит. Ювентус и Реал (Мадрид) играят по-късно довечера.

Зенит (Ст.Петербург) - БАТЕ (Борисов) 1:1
0:1 Нехайчик (52)
1:1 Теке (80)

ЗЕНИТ: Малафеев, Крижанац (69- Домингез), Ширл, Широков, Анюков, Тимошчук, Жирянов (76- Погребняк), Дани, Денисов, Аршавин, Теке

БАТЕ: Веремко, Юревич, Сосновски, Ржевски, Хагуш, Володко, Лихтарович (68- Сиваков), Близнюк, Стасевич (46- Нихайчик), Криветц (85- Мирчев), Радионов

СЪДИЯ: Педро Проенса
СТАДИОН: "Петровски", Санкт Петербург

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
145