Сър Алекс: За Юнайтед са недостатъчни само три европейски купи


Н. Гавазов

Сър Алекс: За Юнайтед са недостатъчни само три европейски купи

Тази вечер Манчестър Юнайтед стартира поредната си кампания в Шампионската лига, с амбицията да спечели ценното отличие. Въпреки, че „червените дяволи" по време на Сър Фъргюсън на два пъти станаха победители в турнира, шотландския специалист е непоколебим в убеждението си, че неговия отбор можеше да постигне този успех още два или три пъти. Според Сър Алекс, злополучното отпадане на четвъртфинала от Байерн Мюнхен е лишило тима от възможността да сложи за пореден път короната си, вярвайки, че срещу Интер в Мадрид победител е щял да бъде именно английския гранд.

„В нашата история сме печелили Купата само три пъти, което е недостатъчно за клуб като Юнайтед. Понякога нямахме късмет, но истината е, че поне два или три пъти още можехме да победим", цитира AFP думите на Сър Алекс.

„Все още ми е в главата отпадането от Байерн Мюнхен и за Бога, аз още не мога да спя, когато се сетя за този мач. Продължавам да се тревожа и да се безпокоя за начина по който загубихме", продължава шотландския специалист.

„Ако бяхме отстранили Байерн, на финала щяхме да се представим по-добре от тях и съм сигурен, че щяхме да спечелим Купата", завършва Сър Алекс.

Тази вечер, в среща от група В на Шампионската лига, Юнайтед начело със Сър Фъргюсън излиза срещу отбора, в който той игра между 1967 и 1969 година. Също така, това ще бъде съперничество с неговия добър приятел - треньора на Рейнджърс Уолтър Смит, който бе помощник на Сър Алекс през сезон 2003/04. Смит бе част и от треньорския екип на Сър Фъргюсън начело на Шотландия по време на Световното първенство по футбол през 1986 година.

Въпреки положителния баланс срещу шотландските клубове, наставника на „червените дяволи" предупреди, че играчите му не бива да се успокояват и ще гонят победата, за да се отърсят възможно по-скоро от разочароващото равенство срещу Евертън 3:3 през уикенда.

„Ние трябва да уважаваме Рейнджърс и да приемем тяхната история като даденост. Знам Уолтър Смит колко добре организиран отбор е подготвил и колко трудно ще ни бъде срещу тях", завършва шотландския специалист.

 

  Сподели
111