Хендерсън: Искаме да спечелим ВЛ или ШЛ, а може и двата турнира


Н. Гавазов

Хендерсън: Искаме да спечелим ВЛ или ШЛ, а може и двата турнира

Халфът на Ливърпул Джордан Хендерсън сподели очакванията си от предстоящия първи мач от 1/8 - финалите на Шампионска  лига с Байерн, който ще се проведе утре, 19 февруари.

"Сблъсъкът наистина е труден. Всеки знае силата на Байерн Мюнхен. Те са само на две точки зад Борусия  в Бундеслигата, като редовно достигат до финалите или полуфиналите в  Шампионска  лига. Това е отбор от световна класа, но знаем, че можем  да създадем  проблеми на Байерн, ако играем собствен футбол.

Нас, играчите, не ни интересува какво мислят хората и какво очакват. Байерн има състав  от световна класа и ние осъзнаваме сложността на нашата мисия. В същото време вярваме в силата на нашия отбор, вярваме, че можем да победим Байерн. Всичко зависи от нас.

Утрешният мач засега е най-важен за този сезон, но така подхождаме към абсолютно всяка среща. Не можете да поставите един турнир над друг. Вярваме, че разполагаме с ефективен тим, който може да се състезава за победа в Шампионска лига и във Висшата лига. Надявам се да спечелим  поне един от тези турнири, а вероятно и двaта.

Изглежда, че Върджил ван Дайк не е пропускал  нито един мач през този сезон. Това е най-важният играч на Ливърпул, но имаме достатъчно умения да компенсираме такава загуба утре вечер. За защита при нас отговаря целият отбор, а не двама централни защитника. Не е толкова важно кой ще излезе на терена. Всеки знае своята роля и своите отговорности. Но, разбира се, дисквалификацията на Ван Дайк е сериозен удар", заяви Хендерсън.

  Сподели
486