Хаман: Ливърпул може да победи Байерн и без Ван Дайк


Н. Гавазов

Хаман: Ливърпул може да победи Байерн и без Ван Дайк

Бившият халф на Ливърпул Дитмар Хаман е убеден, че отсъствието на Върджил Ван Дайк в първия мач от 1/8 - финалите на Шампионска  лига срещу Байерн няма да бъде голям проблем за "червените".

Както е известно, лидерът на отбраната на Ливърпул  ще пропусне мача на "Анфийлд" заради дисквалификация. Въпреки това, Хаман е убеден, че Бавария не е толкова силен, както в предишните години и ще има големи проблеми срещу атакуващото трио на "червените".

"Фактът, че Ливърпул играе първия си мач у дома, не е такова  неудобство. Мисля, че ще е прекалено много за Байерн, ако трябва да отиграват в реванша. Високо оценявам шансовете на Ливърпул да вкара в Мюнхен.

Когато Ван Дайк се завърне във втория мач, не мисля, че Байерн може да отбележи три или четири гола. Мисля, че Байерн иска да създадат основа за втория мач, а те не могат да си позволят да загубят на "Анфийлд".

Те трябва да се стремят към резултат, който да не ги кара да спечелят у дома. Ако трябва да пробият  защитата, водена от Ван Дайк, тогава всички знаем колко щети от  контраатаките  могат  да бъдат причинени от нападателното трио на Ливърпул.

Байерн   е далеч от най-добрата си форма, въпреки че са много опитни. Те имат редица забележителни играчи в историята на германския футбол, имат победители  в Шампионска  лига и Световно първенство.

Байерн  трябва да се надява, че ще подобрят играта си, но Ливърпул - не е противникът, на който се надяваха. Това е може би най-суровият жребий  от всички втори  отбори.

Ливърпул са силни във Висшата лига. След Нова година  те имаха няколко средни мача, но се върнаха на пистата срещу Борнемут.

В този момент Байерн е уязвим. Дори и в мачове, когато контролират играта, те позволяват на опонентите си много и пропускат много голове", заяви Хаман.

  Сподели
376