Рубин е фаворит при гостуването си в Копенхаген


Т. Михайлов

Рубин е фаворит при гостуването си в Копенхаген

ФК Копенхаген - Рубин
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 14.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Томас Айнвалер (Австрия)


Копенхаген посреща Рубин в среща от група D на Шампионската лига. Мачът попада в графата троен, а победата ще даде добро предимство на един от тимовете в борбата за първите две места.

Копенхаген премина през квалификационните кръгове за да достигне до тази група. В третия предварителен кръг техен съперник бе БАТЕ. В Беларус датчаните удържаха 0:0, след което поведоха с 2:0 у дома. Стигна се до изравняване до края на първата част, но Н’Дойе през втората донесе успеха. В Плейофа срещу Розенборг също бе интересно. Норвежците спечелиха с 2:1 у дома, но в реваншът победа с 1:0 свърши работа.

8 кръга изминаха от датския шампионат, а Копенхаген вече има 5 точки аванс на върха, но е изиграл и мач повече. През уикенда тимът завърши наравно 2:2 със Силкеборг. Новото попълнение Кристиян Боланос дебютира в събота на десния фланк, но срещу Рубин вероятно ще видим опитния Йеспер Грьонкяер. Мортен Нордстранд, който бе опериран преди 6 седмици вече тренира, но не е готов за игра.

Рубин Казан спечели втора титла в Русия и за поредна година е в Шампионската лига. Миналият сезон татарите бяха в ужасяваща група с бъдещия победител Интер и предишния Барселона. Въпреки това Рубин направи страхотно впечатление особено с успеха си на “Камп ноу”. Сега задачата изглежда много по-лесна. Барселона е пак тук, но другите два съперника са преодолими.

В руската Висша лига са изминали 20 кръга и изглежда, че Рубин няма да вземе трета титла, тъй като изостава от лидера Зенит на 6 точки и има 2 изиграни мача повече. Защитата на тима е доста стабилна, допускайки само 8 гола, но нападението изневерява – 24 попадения. В последния кръг Рубин разби с 3:0 Амкар. Салваторе Букети влезе като резерва в този мач, но сега ще е сред титулярите. Александър Рязанцев е под въпрос. Сесар Навас е наказан.

Двата съперника изглеждат равностойни, но като цяло фаворит за второто място в групата на пръв поглед е Рубин. Руснаците ще опитат да избегнат поражението на старта като всичко повече от точката е добре дошло. Най-логичното развитие е Рубин да приеме играта в своето поле и да издебне Копенхаген, за да победи минимално.

Последни 5 изиграни срещи:

ФК Копенхаген:

17 август Розенборг - ФК Копенхаген 2:1 (Шампионска лига)
21 август ФК Копенхаген - Лингби 3:0 (Суперлига)
25 август ФК Копенхаген - Розенборг 1:0 (Шампионска лига)
29 август Хорзенс - ФК Копенхаген 1:2 (Суперлига)
11 септември ФК Копенхаген - Силкеборг 2:2 (Суперлига)

Рубин:

08 август Рубин - Том Томск 2:1 (Висша лига)
15 август Терек - Рубин 1:1 (Висша лига)
22 август Рубин - Сатурн 2:0 (Висша лига)
28 август Рубин - Амкар 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

ФК Копенхаген - Рубин

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

ФК Копенхаген - 2.62
Равен - 3.20
Рубин - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141