Крокодилите ще удържат Валенсия


Т. Михайлов

Крокодилите ще удържат Валенсия

Бурсаспор - Валенсия
Стадион: "Бурса Ататюрк", Бурса
Дата: 14.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)


Сензационният турски шампион Бурсаспор дебютира в най-престижния турнир на Стария континент срещу завърналия се сред големите испански гранд Валенсия. Двубоят е от Група С, където са още Манчестър Юнайтед и Глазгоу Рейнджърс. Всяка точка тук е ценна, тъй като се очертава интересна битка за първите две места в потока.

Бурса изненада цяла Турция, а и Европа, печелейки титлата през миналия сезон в конкуренцията на истанбулските грандове. Това е едва петият тим, вдигнал най-ценното отличие в югоизточната ни съседка. Единственото по-сериозно постижение до тогава на “крокодилите” е Купата на Турция през далечната вече 1986.

Треньор на тима е Ертоорул Саалам, бивш наставник на Бешикташ, който пристигна през 2009 в клуба и бързо се превърна в идол на Бурса. “Крокодилите” имат силно нападение, отбелязало 65 гола през 2009/2010. Ключовият играч за успехите на отбора обаче е вратарят Димитър Иванков, който често бележи за своите от дузпи. Бурса започна перфектно в Суперлигата с 4 победи в 4 мача и очевидно е в топформа.

Валенсия е един от отборите, които са били много близо до жадувания трофей. Два пъти “прилепите” играят финал в началото на първото десетилетие на 21 век. И двата пъти губят. В следващите години последва отстъпление на Лос Че като се стигна и до няколко сезона, в които те не можаха да се класират за най-силния турнир, но пък триумфираха веднъж с Купата на УЕФА.

През изминалия сезон Валенсия зае третата позиция в Примера и отново е при големите. Финансовата криза обаче не позволи на ръководството на тима да запази най-добрите футболисти и Давид Вия и Давид Силва бяха продадени. Валенсия обаче започна добре шампионата с две победи, нещо което постигна само Атлетико Мадрид.

Турският национал Йозан Ипек е с контузия в глезена и не можа да тренира пълноцнно в последните дни. Бившият защитник на Малага Милан Степанов също е под въпрос. Гьогчек Ведерсон се оплакваше от болки, но и неговото участие е почти сигурно. Други проблеми за наставника Саалам няма.

Евер Банега е аут за около месец за Валенсия, тъй като контузи глезена си през уикенда. Хорди Алба и Висенте не бяха включени в групата, която отлетя за Турция. Анхел Деалберт също е с контузия.

На “Ататюрк” в Бурса предстои много напрегнат мач, в който ще проличи амбицията за успех на домакините и опита и класата на гостите. Валенсия е лек фаворит именно поради факта, че е свикнал с турнирните битки. Бурсаспор обаче няма да се постави в позицията на аутсайдер още на старта, а и погледнато обективно е в доста добра форма, за да спечели поне точка.

Последни 5 изиграни срещи:


Бурсаспор:

07 август Бурсаспор - Трабзонспор 0:3 (Суперкупа на Турция)
16 август Бурсаспор - Конясопр 1:0 (Суперлига)
22 август Галатасарай - Бурсаспор 0:2 (Суперлига)
28 август Сиваспор - Бурсаспор 0:2 (Суперлига)
10 септември Бурсаспор - Ескисехирспор 2:1 (Суперлига)

Валенсия:

08 май Виляреал - Валенсия 2:0 (Примера)
16 май Валенсия - Тенерифе 1:0 (Примера)
06 август Астън Вила - Валенсия 0:0 (Приятелски мач)
28 август Малага - Валенсия 1:3 (Примера)
11 септември Валенсия - Расинг Сантандер 1:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Бурсаспор - Валенсия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

Бурсаспор - 3.10
Равен - 3.25
Валенсия - 2.37

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196