Солскяер: Това ще е фантастична среща


Н. Гавазов

Солскяер: Това ще е фантастична среща

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заедно с нападателя на отбора участва в пресконференция преди утрешната среща с ПСЖ от осминафиналите на Шампионска лига.

Първи взе думата норвежкият експерт.

Не можем да изпреварваме събитията:  "Предстои ни  да играем с топ клубове в следващите няколко дни. Но сега трябва да се съсредоточим върху следващата среща. Винаги е било така - трябва да мислите за следващия противник. Не се заглеждаме  твърде далеч, защото така няма да можем да се  концентрираме".

За Санчес и Марсиал:  “Двама качествени футболисти, които могат да играят на две различни позиции. Те не се борят за място в състава, а работят заедно, заради целите, за да преминат този етап от турнира. Алексис е по-опитен, Марсиал е млад, така че е страхотно да бъда техен мениджър.

За ПСЖ: "Чудесно е да видим техния напредък. Играх срещу тях в Купата на Купите през 1995 г., когато бях в Мьолде, разликата оттогава е невероятна.  Те имат един от най-добрите играчи в света, един от най-добрите вратари в света - легенда в лицето на Буфон. Тиаго Силва е  един от най-добрите централни защитници в  света през последните няколко години. Те имат един от най-добрите млади играчи в света, Мбапе. Всичко това говори за техния прогрес. Знаем, че играем срещу уверен в себе си отбор, който е свикнал да побеждава".

Дали мачът с ПСЖ ще помогне за получаване на  постоянна работа в клуба: "Да, това е толкова просто (шегува се). Имате толкова много начини да зададете този въпрос. Остават само няколко месеца до края на сезона, така че всичко е просто. Скоро ще знаем отговора".

За загубените точки с Бърнли: "Футболистите все още са разочаровани от загубата на тези две точки, като и аз".

Оле говори за последните резултати: "Наслаждавам се на всяка минута. Имахме голям проблем, тъй като се намирахме много ниско в таблицата. След срещата с Ливърпул увереността бе на ниско ниво. Но те реагираха добре, така че не мисля, че мога да бъда в по-добро настроение. Очакваме с нетърпение предстоящите мачове".

За треньорската длъжност на Скоулс: “Страхотно е, че се върна  в играта. За него това е предизвикателство. Когато беше играч, никой не си мислеше, че ще го направи. Аз ще следя какво прави".

Този мач ли е причината, поради която Оле реши да поеме тази работа: "Не, но бих казал" да “. Дори ако не трябваше да играя с ПСЖ или в Шампионска  лига. Юнайтед ти звъни да ви даде шанс, а ти можеш да му помогнеш. Разбира се, това ще е фантастична среща. Тест за нашия отбор".

Това, което Олее  научил за противника, когато ги гледал: “Трудна е подготовката за един мач. Винаги е по-добре да ги следите на живо. Впечатленията от гледането по телевизията са различни, а когато погледнете на живо, виждате различни пространства, схеми и принципи на изграждане. Щяхте да видите  колко бърз е Мбапе. Трудно е даже да се опише".

Антони  Марсиал:

За различен стил на футбола: "Мениджър с друг подход, ние се опитваме да правим това, което той иска от нас. Вероятно за нас е по-лесно да играем неговия футбол".

Марсиал иска ли Оле да остане: “Очевидно е, че всичко е наред. Ние сме наистина щастливи. Надявам се, че можем да го запазим, но това не зависи от нас".

За Погба: “Пол е Пол. Той има огромен арсенал от възможности. Това  е един от най-добрите халфове в света. Мисля, че ще става още по-добър".

Дали Юнайтед е фаворит: "Не, не мисля така. Да, някои техни играчи липсват и това трябва да е наше предимство. Играта ще бъде  страхотна. Надявам се да спечелим".

Има ли разлика между сегашния наставник и предишния: "Оле иска повече да  атакувам. Моята работя  е да играя важна роля. Той иска да бъда по-решителен. При другите  нападатели също всичко се получава. Надявам се да можем да продължим да играем ефективно".

  Сподели
393