Торейра: Арсенал заслужава да бъде в Шампионска лига


Н. Гавазов

Торейра: Арсенал заслужава да бъде в Шампионска лига

Полузащитникът на Арсенал Лукас Торрейра вярва, че неговият отбор заслужава да участва  в Шампионска  лига.

След като загуби четири от последните девет мача, "артилеристите" паднаха на шесто място във Висшата лига, въпреки че разликата им от първите 4 е малка - само три точки.

Според Торейра,  клуб с мащабите  на Арсенал е длъжен да участва в Шампионската лига. Неотдавнашните победи над Челси и Тотнъм само засилват мнението на Лукас, че "артилеристите"  заслужават да се завърнат в елитния европейски турнир след двугодишна пауза.

"Идеята за попадане  в Шампионска лига заема важно място в съзнанието ни. Отборът е съсредоточен върху спечелването на билет за Шампионска  лига, защото такъв голям клуб като Арсенал заслужава да бъде в този турнир.

Ако погледнете таблицата, ще видите, че сме на няколко точки от зоната на Шампионска лига, но този сезон сменихме мениджъра  и имаме куп нови играчи, така че разбираме колко трудна може да бъде адаптацията след всички тези неща.

Всички ние се стремим да се превърнем в отбор от най-високо ниво, който искаме. Мисля, че се движим в тази посока, защото можем да се конкурираме с някои от най-добрите отбори. Трябва да използваме всичко, което имаме, за да постигнем нашите цели, и ако успеем, това ще бъде голямо постижение", заяви Торейра.

  Сподели
423