Анчелоти: Наполи направи каквото можа


Н. Гавазов

Анчелоти: Наполи направи каквото можа

Старши-треньорът на Наполи Карло Анчелоти коментира резултата от мача с Ливърпул от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двата отбора се срещнаха на стадион "Анфийлд" в Ливърпул и завършиха при резултат 1: 0 в полза на домакините.

"Резултатът е много разочароващ, но няма в какво да се упрекваме. Направихме всичко, което можехме. Извинете ме, но може би повече. Бяхме много близо до излизане от групата. Сега трябва да покажем в  Лига Европа какво сме научили. Знаем, че можем да стигнем далече в този турнир.

Започнахме мача добре, но в средата започнахме да правим грешки - те възникнаха в резултат на високата преса, която Ливърпул използваше. Второто полувреме се получи някак хаотично. Наистина имахме нужда от гол. Да, Ливърпул изпусна много положения при контраатаките, но и ние можехме да вкараме.

В крайна сметка се получи луда борба. Гордея се с това, как моите момчета играха в тази сложна група. От самото начало изглеждаше много трудно. Не трябва да съжаляваме за нищо. Излизането от групата щеше бъде голямо събитие за нас. Малцина очакваха, че ще се борим да излезем от  групата до последния кръг. Може би някъде не ни достигна късмет.

Някои играчи трудно се справиха с натиска на Ливърпул. Но ние напускаме турнира с високо вдигнати глави. Днес момчетата показаха характер", заяви Анчелоти.

  Сподели
437