Клоп не се безпокои от гол на Наполи


Н. Гавазов

Клоп не се безпокои от гол на Наполи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че неговият отбор няма да се уплаши, ако Наполи успее да вкара гол в решаващия мач от Шампионската лига тази вечер.

Напомняме, че ситуацията в групата е такава, че Ливърпул се нуждае от победа с 1:0 над италианците, за да се класира за плейофите в турнира. Ако обаче "партенопеите" вкарат един гол, тогава "червените" ще трябва да поразят вратата на съперника три пъти, иначе ще напуснат състезанието.

"Този вид ситуация не се появява 20 пъти в кариерата ви, така че има смисъл да се подготвяме за този мач по обичайния начин. Ние никога не искаме да пропуснем и винаги искаме да спечелим, а останалите ще се видят директно по време на мача".

"Трябва да бъдем много активни и много фокусирани. Не се страхуваме, че можем да пропуснем. Наполи ще трябва много сериозно да се потруди, за да създаде поне едно положение, но даже след това ние ще имаме възможност да избегнем допускането на гол. От друга страна, сме длъжни да вкараме.

Само едно нещо е очевидно за мен. Ако играеш за 1: 0, обикновено мачът не завършва при резултат 1: 0. Ако те вкарат, тогава ние трябва да вкараме, а след това да поразим вратата им втори и трети път. Това е много трудно. Знаем го. Но трябва да изпълним своята работа.

Трябва да сме много живи и да играем емоционално, но в същото време да бъдем надеждни в отбраната, да елиминираме всякакви случайности.

Това е трудна задача, но момчетата са достатъчно опитни и много добри за това. Ние знаем как да играем надеждно и активно", заяви Клоп

  Сподели
420