Клоп разчита на помощта на 12-я играч срещу Наполи


Н. Гавазов

Клоп разчита на помощта на 12-я играч срещу Наполи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се обърна към публиката на "Анфийлд" с искане да окаже максимална подкрепа на отбора в решаващия мач от Шампионската лига срещу Наполи във вторник вечер.

След като загубиха три от петте си мача в груповата фаза на Шампионска лига, "червените" задължително трябва да победят Наполи с 1:0 или с марж от два гола при попадение на гостите, за да се класират за плейофите на турнира.

В тази ситуация Клоп се надява, че атмосферата на "Анфийлд" ще помогне на отбора си, както се е случвало и преди.

"Не играхме много добре в Неапол, затова на първо място искаме да покажем, че можем да бъдем по-добри, отколкото го показахме там.

Ние за пореден път се обръщаме към "Анфийлд" и молим феновете да ни помогнат - чака ни мач, който е от голямо значение. Ще е наистина страхотно, ако публиката ни подкрепи, както тя умее. Това ще е важен мач и нашите хора разбират това - убеден съм, че те вече загряват. Знаем колко мощна може да бъде атмосферата тук и се надяваме да видим това.

Стараехме се с всички сили отново да попаднем в този турнир и имаме всички шансове да се класираме за следващата фаза при определени резултати, макар че засега не блестим в това издание на Шампионска лига.

Въпреки това, направихме доста добро впечатление в домашните си мачове от  Шампионска лига. Наполи определено няма да си помисли: "Ура, това е само Ливърпул".  Те знаят, че мачът ще бъде труден, но те ще бъдат силни - а ние трябва да сме още по- силни.

Заслужаваш това, което в крайна сметка получаваш. Винаги съм вярвал в това. Доволен съм от ситуацията, в която всичко ще бъде спечелено от победителя.  Ако сме достатъчно добри, тогава ще постигнем нужния  резултат, иначе ще трябва да поздравим Наполи и ПСЖ.

Имаме една невероятна група - с цялото ми уважение към противника, ние не биваше  да губим в Белград,  но загубихме, а сега трябва да докажем с помощта на победа, че искаме да останем в това състезание", заяви Клоп.

  Сподели
593