УЕФА е готова да отстрани Манчестър Сити от ШЛ


Н. Гавазов

УЕФА е готова да отстрани Манчестър Сити от ШЛ

Манчестър Сити може да бъде изключен от участие в Шампионската лига от следващия сезон заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

Преди три седмици Европейската централа официално обеща да проучи поредица от публикации във медиите, базирани на материалите във Football Leaks. По-конкретно ставаше дума, че глобата от 18 милиона паунда, наложена на Сити през 2014 година по никакъв начин не е обезпокоила ръководството на "гражданите", а единствено е накарала босовете на английския клуб да бъдат по-внимателни по отношение на спазването на правилата на финансовия феърплей.

Между другото, Сити е  обвинен в измами с договори за спонсорство и получаване на пари от собствениците си чрез различни схеми и тъмни сделки. По всичко изглежда, че санкцията спрямо "гражданите" от 2014 година е недостатъчна.

"Ние проучваме ситуацията. Над това работи наш независим орган. Много скоро ще отговорим, какво да очакваме по това дело", заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Както твърди The ​​Guardian, възмездието за шампионите на Висшата лига може да дойде съвсем скоро. УЕФА е готова да действа решително и да изключи Сити от участие в Шампионската лига от следващия сезон, ако повдигнатите от пресата обвинения бъдат потвърдени.

Според неофициални източници, един от въпросите, разгледани по време на вчерашното закрито заседание на УЕФА е било свързано именно със ситуацията около Сити.

  Сподели
390