Милнър: Ливърпул не заслужава плейофи, ако не може да побеждава у дома


Н. Гавазов

Милнър: Ливърпул не заслужава плейофи, ако не може да побеждава  у дома

Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър заяви, че неговият отбор не заслужава да се класира за плейофите на Шампионска лига, ако не успее да победи Наполи на "Анфийлд".

След като загубиха гостуванията си на Наполи, Цървена звезда и ПСЖ, финалистът от миналогодишното издание на Шампионска лига е  на ръба на отпадането си от турнира. За да достигне до плейофите, сега Ливърпул трябва да победи Наполи на 11 декември с резултат от 1: 0 или с разлика от два гола. Въпреки това съдбата на мърсисайдите е все още в ръцете им, което устройва Милнър.

"От самото начало знаехме, че това ще е тежка група, цялата Шампионска лига е трудна. Бихме искали да решим въпроса с класирането си за плейофите по-рано, но когато всичко е в ръцете ви, а вие играете финалният мач у дома -  не можем да искаме повече.

Ако в началото бяхте казали, че ще трябва да спечелим последния си мач у дома, за да продължим, аз мисля, че това щеше да устрои всички.

Ако не можеш да спечелиш домакинските си мачове в Шампионска лига, тогава не заслужаваш да продължиш. Не се притеснявам, защото играем доста добре през този сезон.

Не сме много опитни в Шампионската лига. През миналата година стигнахме много далече и това определено ни помага, но тогава също излязохме от групата в последния кръг и вижте къде се оказахме.

Не виждам никаква паника в момчетата. За нас е комфортно от това, че можем да се захванем и да завършим започнатото у дома", заяви Милнър.  

  Сподели
198