Алегри: Валенсия доказа, че е с една от най-добрите защити


Н. Гавазов

Алегри: Валенсия доказа, че е с една от най-добрите защити

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри  сподели мнение за мача с Валенсия от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, който завърши при резултат 1:0 за италианския колектив.

"Валенсия добре се представи, отборът  доказа, че има една от най-добрите защити в Примера дивисион. Не е лесно да вкараш гол на Валенсия, те ни атакуваха с четирима футболисти и се защитаваха с шестима. Стараехме се да търсим свободните и слабите места в тяхната отбрана. През второто полувреме заиграхме по-организирано и с повече агресия.

Валенсия се различава от другите испански отбори по това, че действа много правилно тактически и не допуска почти никакви положения пред вратата си. Атлетико Мадрид се защитава повече с физика, а Валенсия за сметка на тактиката. Ясно беше, че няма да имаме възможности да контраатакуваме. Мачът не беше като този с Манчестър Юнайтед, когато изцяло контролирахме случващото се на терена и в един момент се отпуснахме. Днес трябваше да сме пределно концентрирани до последно. Наложи се да мислим с главите си, за да търсим слаби места", заяви Алегри

  Сподели
401