Моуриньо обясни жеста си след победата над Ювентус


Н. Гавазов

Моуриньо обясни жеста си след победата над Ювентус

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обясни своето провокативно празнуване на победата над Ювентус в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, два гола в края на мача в Торино позволиха на "червените дяволи" да измъкнат сензационна победа с 2:1 и значително повишиха шансовете си за класиране за плейофите в турнира.

След последния съдийски сигнал Моуриньо излезе на терена, слагайки ръка на ухото си и изобразявайки гримаса на лицето. Това поведение на бившия наставник на Интер предизвика недоволството не само на местните фенове, които започнаха да освиркват португалеца, но ядоса и футболистите на Ювентус. 

Жозе веднага бе отведен в помещенията под тунела, заради рязкото повишаване на градуса на напрежението, но португалският специалист уверява, че не е искал да обижда когото и да е.

"Този жест не бе опит да бъде обиден който и да е. Просто исках да чуя, дали феновете отново ще говорят това, което говореха по-рано.

Разбира се, когато работиш за клуб като Манчестър Юнайтед, ти трябва да забравиш за своето минало, особено през 90-те минути на мача. През тези 90 минути аз не мога да се чувствам като треньор на Интер, Реал Мадрид или на Челси. През всичките 90 минути аз представлявам Манчестър Юнайтед. Но фенове и други не са забравили кой съм бил", заяви Моуриньо.

"Разбира се, аз трябва да си върша своята работа, а моята работа се състои в това да победя Ювентус. Победата ми достави огромно удоволствие, защото се наложихме над суперотбор със суперсъстав. Дойдох тук като професионалист и изпитвам огромно уважение към този великолепен отбор.

Мисля, че имахме късмет да изтръгнем победата в последната минута. Срещу Челси не ни провървя и се лишихме от победата в последната минута. Играхме много, много добре. Това, което искаме: добре да играем на всеки стадион, срещу всеки съперник", каза още португалецът.

  Сподели
388