Гуардиола: Не ни харесва да вкарваме такива голове


Н. Гавазов

Гуардиола: Не ни харесва да вкарваме такива голове

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за победата с 6:0 над Шахтьор Донецк в мач от четвъртия кръг а груповата фаза на Шампионска лига, а освен това коментира дузпата, която Рахим Стърлинг получи след явна симулация в срещата.

"12 гола в два домашни мача  - трябва ли да бъдете доволни? Да, аз съм много доволен. Това не е лесно. За съжаление, ние все още не сме се класирали. Но сме много близо и ще се опитаме да удържим това ниво.

След загубата от Олимпик Лион и допуснатия гол в първата минута на срещата с Хофенхайм, ние се оказахме в лоша ситуация. Но реагирахме добре, спечелихме три мача, особено добре играхме в последните два двубоя. Но това, че не сме се класирали все още, може да ни помогне да поддържаме фокуса и да сме съсредоточени във всеки следващ мач", заяви Гуардиола.

Що се отнася до епизода с първия гол, мениджърът на Манчестър Сити призна грешката на главния съдия Виктор Кашай. Пеп обаче припомни четвъртфинала в миналогодишната Шампионска лига, когато несправедливо бе отменен гол във вратата на Ливърпул.

"Първата дузпа? Това не е дузпа. През миналия сезон вкарахме на Ливърпул чист гол в 44-та минута, но съдията не го призна. На нас не ни харесва да вкарваме голове в такива ситуации.

Там сме, където заслужаваме. На реферите трябва да се помага. Играта е много бърза, скоростна. На него трябва да се помага. Достатъчни са 3 или 10 секунди, за да се определи, дали е имало или не дузпа", заяви Гуардиола.

  Сподели
504