Тебас: ПСЖ и Сити не трябва да участват в ШЛ


Н. Гавазов

Тебас: ПСЖ и Сити не трябва да участват в ШЛ

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е на мнение, че ПСЖ е нарушил правилата на финансовия феърплей и трябва да бъде отстранен от участие в Шампионска лига.

"Нито Реал, нито Барселона са ме молили да повдигна обвинения по адрес на ПСЖ. Това не е свързано с трансфера на Неймар. Ние смятаме, че клубове като ПСЖ заплашват стабилността на професионалния футбол в Европа.

Същото може да се каже и за Манчестър Сити и за всеки друг клуб, който нарушава правилата на финансовия феърплей. Това провокира инфлация на трансферния пазар, тъй като се налага останалите клубове да харчат повече пари, за да се конкурират с тези клубове - държави.

Всичко трябва да се случва според стандартите на УЕФА. Ако правилата казват, че клубът трябва да бъде отстранен от евротурнирите, те трябва да бъдат отстранени. Ако на клуб бъде забранено да извършва трансфери, тогава той не трябва да извършва трансфери. Това трябва да бъде дисциплинарно изискване. В УЕФА трябва да вземат такова решение. Мисля, че клуб, който лъже всички, не бива да взима участие в евротурнирите", заяви Тебас.

  Сподели
490