Фърдинанд: Мач между мъже и деца


Н. Гавазов

Фърдинанд: Мач между мъже и деца

Легендите на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс и Рио Фърдинанд произнесоха не утешителни присъди по отношение на домакинската загуба на "червените дяволи" с 1:0 от Ювентус в Шампионска лига. Резултатът в мача изглежда заблуждаващ. Независимо от единия гол, италианският шампион уверено проведе срещата и почти нищо не позволи на Юнайтед. Скоулс е принуден да признае, че това е било мач между два различни отбора.

"Ювентус изглеждаше като отбор, който отдавна играе заедно. Те привлякоха редица нови играчи, но изглеждаха като едно цяло и бяха с класа отгоре.

Технически и тактически те бяха с крачка пред Юнайтед. Жалкото е, че никой не се опита да оспори това. Сред Юнайтед, играчите и мисля, че и сред феновете бе прието това. Към момента не виждам никакъв прогрес в играта на Юнайтед, а това е трети сезон на Жозе Моуриньо в клуба.

Гледайки Ювентус, аз виждам отбор, който е способен да спечели Шампионска лига. А Юнайтед трябва много да прибави, за да се приближи до това ниво", заяви Скоулс.

Още по-остро се изказа Фърдинад, който също призна превъзходството на Ювентус.

"Ако трябва кратко и изразително да опиша тази среща, аз ще кажа, че това бе мач между мъже и деца. Ювентус бе по-добър във всички аспекти на играта, включително и формата,отношението към работата, темпа и качеството на работа с топката.

Между двата отбора се наблюдава грамадна разлика в това как те работят и с топката. Ювентус бе спокоен във владението на топката и ясно разбираше, че контролира играта. Те заслужено победиха", заяви Фърдинанд.

  Сподели
458